*Nettavisen* Nyheter.

Se årets første kjendisparty

Motemagasinet Costume samlet hele Mote-Norge til årets første store kjendisparty. Se bildene og møt Norges best kledte kvinne her.

18.01.08 08:21

(SIDE2): Costume Awards samlet alt som kunne krype og gå av kjendiser i Oslo torsdag kveld - nysingle, nygravide, pr-kåte, moteinteresserte og sist men ikke minst festglade møtte de opp på kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Håkons favorittrestaurant, Bølgen & Moi. Kronprinsparet var ikke å se, men det var derimot nesten alle andre...

Se stort bildespesial lenger ned

Mammakjole
- Det er gøy at vi har fått samlet så mange. Vi har ikke engasjert noen festarrangør, men har gjort alt selv, skryter Vanessa Rudjord.

Den moteriktige Costume-redaktøren er gravid, og strålte i en hvit mammakjole fra Philip Lim. Hun nøt kvelden med alkoholfritt drikke i glasset, sammen med sine venninner Synnøve Skarbø, Pia Tjelta og Janne Formoe. Tre av jentene i hvite kjoler.

- Jeg tror det er helt tilfeldig, sier Pia, som stiller i kjole fra den norske designeren Iselin Engan.

Så legger hun til.

- Det er så kult med norsk design. Janne har kjole fra Cecilie Melli og Synnøve går i vintage.

Og vinneren er...
- Det er så morsomt at jeg ikke lenger trenger å tenke bevisst på å velge norsk design. Jeg velger bare det jeg liker, også er det norsk. Denne jakken er for eksempel fra Cecilie Juvikodden, designeren i Maggie Wonka. Norsk design har kommet så langt, skryter Bertine Zetlitz og viser stolt frem sitt antrekk.

Visst er hun med på motene, den søte artisten som torsdag ble kåret til «Norges best kledte» både av leserne i Costume og den utvalgte juryen i bladet. Blazeren er kommet tilbake for fult, og er sett på stjerner som Mary Kate Olsen og Kate Moss.

- Jeg liker denne blazeren, også måtte jeg ha på meg hestesmykkene mine i dag, forteller Bertine, som matchet med hvit singlet, svarte trange jeans og skyhøye sko.

- Gøy med norsk design
Designeren Cecilie Melli er definitivt kjendisenes favoritt. Torsdag ble hun kåret til beste designer.

- Jeg går ofte i norsk design på premierer. Denne kjolen er fra Cecilie Melli, og øredobbene er fra Zuzanna G, men Leila Hafzi er også veldig flink, skryter skuespilleren Mariann Saastad Ottesen.

- Det er gøy å gå i norsk design, legger hun til.

Men hva tenker designeren selv?

- Nå er det bare brudesesongen jeg konsentrerer meg om, sier Cecilie Melli.

Etter jul har pågangen vært stor på nettopp brudekjoler for designeren.

- Jeg elsker brudesesongen. Nå får jeg så mange henvendelser på brudekjoler. Du vet, jeg er jo alltid først ute. Nå har jeg lenge sydd brudekjoler med mye chiffon, og litt sånn gresk gudinneaktig, og først nå ser jeg at alle andre kommer etter, ler hun.

Ingen moteløve
Er du fortsatt usikker på hva som er denne sesongen motehit?

Paljetter, åletrangt, sort, hvitt, ultrakort og hårbånd er bare noen av nøkkelordene du bør legge på minnet. For ifølge Norges fremste moteeksperter er det nettopp dette som gjelder i år.

- Jeg liker å følge med på trendene, men jeg er ingen moteløve. Det er fint å finne en personlig stil, mener Lene Nystrøm.

Så legger hun til.

- Jeg handler også masse second hand.

Crazy Vivienne Westwood
For deg som er litt mer vågal, har Charlotte Thorstvedt er hett tips.

- Vivienne Westwood.

- Dette er den eneste kjolen jeg har fra Vivienne Westwood, men jeg håper det blir flere. Jeg liker at hun lager litt crazy klær, men denne er jo ikke så veldig crazy.

Kunne du gått i det mest vågale til Vivienne Westwood?

Charlotte tenker seg om, så ler hun.

- Ja, men jeg ville nok ikke farget håret så rødt som designeren selv.

Se alle bildene fra festen lenger ned

Her er flere av Costumes priser:
Beste designer: Cecilie Melli

Beste makeup-merke: Chanel

Beste kjedebutikk: Hennes & Mauritz

Beste motebutikk: Koma

Beste hudpleiemerke: Dermalogica

Beste klesmerke: Malene Birger

Les mer om mote her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.