*Nettavisen* Nyheter.

Se årets vårjakker

Foto: (GinaTricot/Cubus/Bik Bok)

Mange lekre varianter å velge mellom. Se bilder her!

(SIDE2): Korte uniformsjakker eller lange trenchcoats - valget er ditt.

Se bildekarusell lenger ned i artikkelen.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Korte vårjakker
Du finner mange korte jakkevarianter i årets vårjakke-mote. Uniform-inspirerte jakker med høye skuldre og jakker med tøffe knappe-detaljer er blant de hotteste nyhetene. Gjengangere som skinnjakka og trenchcoaten er selvfølgelig også å finne i butikkene.
Årets vårjakker kommer i mange farger, men særlig grått, pastellfarger og mørke svart- og blånyanser er populært.

Blazer
Dette er moteplagget som bare er et «must» i 2010. I år kan du velge å gå med akkurat den blazeren du vil. Lange eller korte, rette eller innsvinget, oversized, boyfriend-blazer, 80-tallsinspirert, puffermer, lyse, mørke - alt er lov. Bruk din blazer sammen med jeans, shorts, skjørt eller kjole. Skaff deg en blazer, og du har et plagg du trygt kan bruke i mange år fremover.

Les også: Fortsatt hot

Trenchcoat
Dette er en klassisker og trenchcoaten kan du finne frem igjen år etter år. Det som er viktig å tenke på når du kjøper en trenchcoat er at den ikke rekker lenger ned enn til kneet og at den har et belte i livet. Da skaper du former og du unngår at det ser ut som du drukner bort i jakka. Trenchcoaten er tidløs og bør være et basisplagg i alle garderober.

Olajakke
Denim har for alvor kommet tilbake i motebildet i år. Har du en jeansjakke fra åtti- eller nittitallet liggendes i skapet, så finn den frem. I år skal olajakka være av den korte varianten og gjerne med et slitt og utvasket preg. Svarte, hvite og blåe jeansjakker kan brukes både til bukser og kjoler - hverdag og fest.

Skinnjakke
Dette er jakken som kommer igjen hver vår. Skinnjakkene i år skal være korte og de har flere detaljer enn tidligere. Feminine nagler og glidelåser preger de ulike modellene. Skinnjakken kan brukes både på våren og høsten. Dette er et evig trendy jakkevalg og vel verdt en investering.

Les også: Sommerens bikinimote

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

3082

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.