*Nettavisen* Nyheter.

Se barnas drømmerom...

Foto: (Kids Consept)

Hvordan vil barnerommet se ut om barnet selv får bestemme?

(SIDE2): - Vi innreder ofte barnerommene i en altfor voksen stil. Jeg tror at vi tror at barna våre vil ha noe spesielt, men ofte tenker barna noe annet når de velger selv. Ideen bak Kids Consept er derfor å la barna selv få bestemme hva de vil ha på rommet sitt, forteller Kids Consepts designer Johanna Backman Ban til Side2.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Se stort bildespesial lenger ned

Eget barnestyre
Kids Consept hadde stand under Gave og Interiørmessen i Lillestrøm i august i år, og ble godt mottatt av det norske markedet.

Merket selges i dag i utvalgte butikker i Norge, men har ingen ambisjoner om å finnes overalt.

- Vi har et eget barnestyre eller Children Board, som det heter, men det er ikke sånn at barna sitter rundt et bord og diskuterer produktene. Vi lar barna leke med produktene våre, så ser vi hva de liker. Vi hører etter hva de sier og snapper opp tips. Mange av oss har jo også barn selv, vi tar derfor med produktene hjem, så sier barna hva de mener om lekene. Vi gjør produkter for barn, og vil derfor at barna skal like dem, forteller Johanna.

Leketeltet mest populært
Hun påpeker at barna ofte får leker i gaver, og derfor ikke selv får bestemme hva de vil fylle rommet sitt med.

- Det er ofte besteforeldre som handler til barna. Besteforeldre kan være litt mer konservative, og handler kanskje bare det de selv liker. Vi har unisexleker, men det er de rosa og blå produktene som selger absolutt best, forklarer designeren.

Johanne trekker fram leketeltet blant barnas favoritter.

- Det mest populære produktet vårt er nok leketeltet, det er veldig populært blant barna. De har ofte teltet på rommet, der de kan ha sitt eget lille gjemmested, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kids Consept)

Unikt
Kids Concept er et etablert varemerke med egendesignet mønster og produkter. Målgruppen er barn i alderen tre til ni år. Slagordet er «For at barn skal få være barn». Designerne bak Kids Concept vil ikke at barna skal være voksne. Treproduktene er håndmalt, hvert produkt er unikt, og ingen er like.

Livet med barnet er utgangspunktet for produktseriene. Høstens nyeste serier er Bilen Billie og Rådyret Abbie i soppskogen. Ellers har Kids Consept fortsatt sine serier Prinsessan Märta, Star, Circle, Djungel, Uni og Fredagsmys.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Kids Consept)

Kompisgave
Skålene med skriften lördagsgodis, prinsessgodis, pirattugg, fredagsmys, mina popcorn, vrålgott og godis er blant barnas favoritter - og perfekt som bursdagsgave fra barn til barn.

Se flere bilder fra Kids Concepts kolleksjoner i bildespesialet her:

2357

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.