RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se Cannes-vinnerens arbeider

Sist oppdatert:
Den amerikanske regissøren Spike Jonze regisserte vinnerfilmen under sommerens reklamefestival Cannes Lions. Nå kan du se hans arbeider på Filmens Hus.

Årets reklamefestival Cannes Lions premierte reklamefilmen "Lamp" for IKEA med topprisen Grand Prix.

"Lamp" ble laget av Miami-byrået Crispin Porter & Bogusky for IKEA i USA, med den unge, men ikke ukjente Hollywood-regissøren Spike Jonze i regissør-stolen. Jonze har stått bak flere prisvinnende reklamefilmer de siste årene.

Men det er ikke reklame Jonze er mest kjent for. Med filmen "Being John Malkovich" skapte Jonze seg et navn i Hollywood. I sommer kom hans andre film "Adaptation" på norske kinoer.

Nå har norske filminteresserte muligheten til å se Cannes-vinnerens arbeid som regissør av musikkvideoer, korfilmer og kort-dokumentarer på Filmens Hus.

Jonze har laget innovative musikkvideoer for flere av verdens største artister. Han vant Grammy for videoen "Weapon of Choice" med Fatboy Slim. Jonze var også mannen bak noen av 90-tallets mest legendariske musikkvideoer, "Sabotage" av Beastie Boys, "Buddy Holly" av Weezer og "Drop" av raporkesteret Pharcyde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere