*Nettavisen* Nyheter.

Se dagens vakreste kjole

Det siste året har tidligere «plus size»- modell Crystal Renn gått ned mye.

29.09.11 15:48

(SIDE2): Nyslanke Renn glitret i gull.

Crystal Renn ble først kjent som en «stor modell». Hun viste stolt fram alle sine kurver, og var et forbilde for mange.

I går kveld var det tydelig å se akkurat hvor mye modellen har tatt av seg.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

I en tettsittende gullkjole var Renn nesten ugjenkjennelig med sine skarpe kinnben og tynne midje.

Syndebukker
Hun kom sammen med designer Zac Posen, som hun har gått flere catwalker for.

- Mange tror at industrien eller agenten min presset meg til dette. Men det stemmer ikke. Da jeg gikk ned i vekt, så tror jeg at mange ønsket en syndebukk. Jeg tror de ønsket å finne konspirasjoner der det absolutt ikke var noen, sa Renn ifølge Daily Mail.

- Det er viktig for alle å huske, at selv om du er en modell, så er du en normal person. Det handler om ens individuelle helse. Men helse kommer i forskjellige størrelser. Jeg vil ikke at ungekvinner skal tro at det eneste som er vakkert er å være tynn. Skjønnhet handler ikke om buksestørrelser. Jeg er kjent for kroppen min, og jeg er stolt av den.

Vil ikke ha en tittel på hodet
Selv om Renn har mistet vekt. Så ser hun likevel sunn ut. Det ser ut til at modellen har havnet på den gylne middelvei. Hun er verken syltynn eller «plus-size».

- Det å plassere tittelen «plus-size» på meg, og med det bildet mennesker har fått av hva «plus-size» faktisk er, så har jeg egentlig feilet allerede der. Jeg kunne aldri leve opp til det bildet. På dette tidspunktet i livet mitt, så måtte jeg faktisk hatt en spiseforstyrrelse for å klare å leve opp til forventningene, sa Renn tidligere i år ifølge The Huffington Post.

- Jeg hadde anoreksi før, fordi noen andre satte standardene, og jeg ønsket å følge dem. Hvis jeg skulle vært slik som folk og media ønsker meg - altså å være «plus size», så ville jeg ha gjort det samme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.