RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se de fantastiske nyhetene

Slik fungerer de nye funksjonene i Photoshop i praksis.

Når Adobe slipper en ny versjon av Photoshop, så er det automatisk en av de viktigste programvarenyhetene i løpet av året. Endringer som skjer her påvirker tusenvis av aktive Photoshop-brukere, og ikke minst åpner det for nye typer billedmanipulasjon det kan være greit for «resten av oss» å få med seg at er mulig.

(saken fortsetter under bildet)

Den absolutt mest oppsiktsvekkende nyheten i den nye CS4-versjonen er en funksjon som har fått navnet «Content-aware scaling», som rett og slett gjør det mulig å manipulere virkeligheten på en ekstrem måte med bare et tastetrykk eller to. Etter å ha sett denne funksjonen i aksjon vil du aldri ha lett for å kunne tro på et bilde igjen.

Under har vi lagt ut videoer av en rekke av de nye funksjonene i Photoshop CS4 som demonstrert på fredagens pressekonferanse. Noen av funksjonene er meget interessante for mange, mens andre er litt mer nisjepreget.

Content-aware scaling

Opplæringsnettstedet Lynda.com har for øvrig lagt ut en mye bedre demonstrasjon av funksjonen på sine nettsider gratis. Gå til denne nettsiden og trykk på «Content-aware scaling».

Skjermkort-optimalisering

En stor ytelsesnyhet i CS4 er at Photoshop benytter seg av skjermkortet til å optimalisere ytelsen, og ikke minst forbedre zoom-funksjonaliteten.

Paneler - del 1

Fra en aktiv Photoshop-brukers perspektiv er kanskje den mer strømlinjeformede utformingen av nye paneler for blant annet adjustment layers og selections.

Paneler - del 2

Penselnyheter

Dette er kanskje undertegnedes personlige favoritt i CS4, selv om funksjonen er skremmende liten. Det er nå innført en ny måte å justere penslene på som jeg i mange år har irritert meg over at ikke har vært tilgjengelig.

Auto-blending og panorama

Både autoblending og panoramafunksjonen har fått en vesentlig forbedring.

Rotasjon

Dette henger litt sammen med innføringen av støtte for OpenGL, og gjør det nå mye enklere å jobbe naturlig med bilder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere