RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se de lekre, nye telefonene

Sist oppdatert:
Sony Ericsson har lansert en rekke nye mobiltelefoner.

Ryktene har gått høyt og lavt den siste tiden om hva slags mobiltelefoner Sony Ericsson skulle lansere på gårsdagens store pressekonferanse i London.

Det er særlig den nye Walkman-telefonen W890i som det har gått rykter om.

Nå kan vi bekrefte at dette blir en telefon som langt på vei blir en blåkopi av det foreløpig Walkman-flaggskipet W910i. Det betyr den helt nye Walkman-applikasjonen til Sony Ericsson, SenseMe-funksjonaliteten som skal finne musikk basert på humøret ditt og ikke minst støtte for rask nedlasting med HSDPA (Super-3G). EDGE-støtte er også på plass.

Telefonen vil også leveres med et minnekort på 2 gigabyte, noe som dekker de fleste musikkbehovene når det kommer til lagring av musikk.

Der hvor telefonen derimot knuser W910 er på kamerafronten. Telefonen er utstyrt med et kamera på 3,2 megapiksler, noe som er det samme på den populære kameratelefonen K810.

Telefonen leveres i tre farger: Svart, brun og sølv. Dessverre vil du ikke kunne få den innen julaften. Telefonen blir ikke tilgjengelig før 1. kvartal 2008.

Den nye klapptelefonen
Den nye W380i er en litt nedstrippet Walkman-telefon, men likevel en ganske spennende løsning. Det er en klapptelefon med et ganske merkelig design, og det mest spennende er kanskje at den har direkteknapper for styring av musikken på utsiden av telefonen.

Telefonen har også en liten, godt skjult skjerm på utsiden ved siden av disse knappene slik at du kan få litt informasjon fra telefonen uten å åpne den.

Et av problemene med klapptelefoner er ofte at du må åpne telefonen for å avvise en samtale. Sony Ericsson har løst dette på en flott måte med å implementere «guestures», altså at telefonen reagerer på en spesiell måte avhengig av hvordan du fysisk beveger telefonen. Med en liten håndbevegelse så kan du altså stoppe ringingen av telefonen uten å åpne telefonen eller trykke på noen knapp.

Telefonen leveres med et M2-minnekort på bare 512 megabyte, og har ikke 3G-støtte. EDGE er derimot på plass. Også denne telefonen vil bli tilgjengelig i 1. kvartal.

Den første internett-telefonen
K-serien til Sony Ericsson er blir ofte omtalt som kameratelefoner, men den nye K660i er det Sony Ericsson kaller en web-telefon.

Det betyr først og fremst at telefonen har støtte for HSDPA, men Sony Ericsson skryter også av opplyste navigasjonstaster som bare lyser opp under nettbruk og desktop-meldinger som informerer om endringer på dine favorittsider på nettet.

– Sony Ericssons visjon er å tilby «web-generasjonen» en rik og brukervennlig opplevelse av mobilt internett, sier markedssjef Anniken Amdam i Sony Ericsson i Norge i en pressemelding.

– Den web-optimaliserte mobiltelefonen er et viktig skritt i retning av vår visjon. Telefonen henvender seg til dem som ønsker å organisere hverdagen og sine sosiale aktiviteter ved hjelp av mobiltelefonen, for eksempel til å gjøre avtaler med venner eller bestille konsertbilletter.

Sony Ericsson skryter av at telefonen støtter web-surfing i bredformat, selv om dette også er på plass på blant annet K810i, og at telefonen er utstyrt med Google Maps for mobilen.

Det som derimot er mer spennende er panorerings- og zoomfunksjon for nettsider.

Kameraet på telefonen vil nok ikke overbevise noen med 2 megapiksler uten blitz.

I likehet med de to foregående telefonene vil også denne bli lansert over nyttår.

HSDPA-plugg for PC-en
Men Sony Ericsson lager ikke bare mobiltelefoner. Nå vil selskapet også ta del i alle som vil surfe raskt på nett med HSDPA. Selskaper lanserer derfor USB-pluggen MD300. Det er rett og slett et HSDPA-modem som du kobler rett i PC-en, og alle drivere og programvare du trenger ligger lagret på den integrerte minnepinnen.

Pinnen støtter HSDPA, UMTS, EDGE og GPRS, og blir dermed et tilbud til de som ikke vil ha standardløsningene til Telenor og Netcom.

MD300 støtter både XP, Vista og OS X.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere