RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se de norske klubbenes sambamøter live

Sist oppdatert:
Daniel Nannskog er brassespark-eksperten, men det er Alanzinho som er på hjemmebane når Stabæk, Start og Viking spiller Peregrino Cup i Rio.

De tre norske toppklubbene har fått en unik mulighet til å hente hjem ny og spennende erfaring til norsk toppfotball gjennom deltagelsen i Rio. Mot topplag som Fluminense og Botafogo - på flunkende nye arenaer til 45.000 tilskuere - vil de kunne studere brasiliansk sambafotball på nært hold. Og tiden mellom kamper og treningsøkter vil naturlig nok bli brukt til å studere arbeidsmetodene til et land som har fostret både Pele og Alanzinho.

- Klart vi har forberedt oss i forkant på å få mest mulig ut av et slikt opphold. Vi vil forsøke å se og lære mest mulig, sier Stabæks sportslige leder Tom Schelvan.

Kanskje drømmer han også om å komme hjem med en ny Alanzinho? Stabæk-brassen har jo vært en fantastisk suksess på Nadderud, og vil være en naturlig guide for klubben på turen til fotballmagiens hjemland.

Start har vært åpne i media på at de gjerne henter hjem flere brasilianere etter oppholdet i Rio, men foreløpig har de latt en brasilianer gå andre veien - Ygor ble i går leid ut i ett år til Fluminense.

Uansett handler Peregrino Cup først og fremst om sportslig utvikling gjennom god matching og nye erfaringer i spennende omgivelser. Til sistnevnte hører ikke minst den nybygde Joao Havelange Olympic Stadium. Arenaen tar 45.000 tilskuere og stod ferdig i 2007.

Her skal VIking spille både lørdag 12. januar (mot America) og mot Botafogo 18. januar. Banen er sistnevnte klubbs hjemmearene og Brasils nye OL-stadion, oppkalt etter tidligere FIFA-president Joao Havelange.

Tv-sendinger

TV2 er på plass i Brasil og du kan se hvordan de norske klubbene klarer seg mot brasilianske topplag hvis du holder deg oppe om kvelden og litt inn i natten. Også de tre klubbenes hjemmesider vil bidra med bilder og tekst fra oppholdet.

Alle tre lagene spiller altså sin første kamp lørdag – Stabæk mot Botafogo, Viking mot America og Start mot Fluminense.

Kampene i Peregrino Cup i Brasil:

12. januar: Stabæk – Botafogo 0-2

12. januar: Viking – Madureira 2-2

12. januar: Start – America 1-1

14. januar: Stabæk – America 2-2

15. januar: Start - Madureira (TV 2 Sport kl. 22.55, reprise på TV 2 kl. 00.50)

16. januar: Viking – Botafogo (TV 2 Sport kl. 22.55, reprise på TV 2 kl. 00.50)

17. januar: Stabæk – Madureira (TV 2 Sport kl. 22.55, reprise på TV 2 kl. 00.35)

18. januar: Start – Boavista (TV 2 kl. 21.45)

18. januar: Viking – America (TV 2 kl. 23.55)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere