RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se denne dokumentaren

Sist oppdatert:
TV-kanalen Discovery starter fredag kveld sin omfattende dokumentar om dataspill. Se smakebiter her.

Klikk på playknappen over få se smakebiter fra dokumentaren.

(Spillmagasinet): «I, Videogame» heter The Discovery Channels dokementar om dataspill som starter 18. mai klokken 22.00.

Spillmagasinet har sett den første av i alt seks timeslange episoder, og det er tydelig at Discovery går langt i å lage det komplette historiske dokumentet fra dataspill. Detaljnivået og mengden av informasjon er imponerende.

Test deg selv:Du kan lese mer om serien og teste dine spillkunnskaper på Discoverys nettsider.

Begynner med begynnelsen

Dokumentarserien starter kronologisk med verdens første dataspill som ble laget av kjernefysikere ved hjelp av et oscilloskop, og ser den videre utviklingen i lys av den kalde krigen. Søkt, tenker du? Kanskje ikke.

I den første epsioden intervjues blant andre storheter som Peer Schneider (visepresident i IGN.com), Ralp Bear (mannen bak verdens første spillkonsoll, Magnavox Odyssey), Tomohiro Nishikado («Space Invaders» og Nolan Bushnell, skaperen av Atari.

Vi følger blant annet selskapets utvikling til verdens toneangivende spillstudio og til det totale forfall noen år senere.

Trivelig trivia

«I, Videogame» er et oppkomme av informasjon, og gamere på jakt etter spilltrivia bør ikke gå glipp av dokumentaren.

Visste du at arkadespillet «Space Invaders» ble så populært i Japan at det skapte myntmangel over hele landet? Eller at «Pac-Man» ble laget som et søtt lite spill for å få flere jenter til å like dataspill (et evigvarende problem, tydeligvis)?

Inntrykket etter å ha sett den første episoden i den dokumentarserien «I, Videogame» er positivt, og vi regner med de neste fem blir vel så interessante.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere