*Nettavisen* Nyheter.

Se direktesendt pressekonferanse

Arkivbilde av "Høegh St. Petersburg" som torsdag nådde frem til området sørvest av Australia hvor det kan være observert vrakrester etter det savnede flyet fra Malaysian Air. Foto: hoegh.com / NTB scanpix Foto: Hoegh.com (NTB scanpix)

Norsk rederi holder pressekonferanse om søket etter det savnede flyet.

20.03.14 15:44

(Nettavisen): Australske myndigheter opplyste at satellitter har gjort funn av to gjenstander som kan stamme fra passasjerflyet, som har vært savnet i 13 døgn.

Den direktesendte pressekonferansen utgår som følge av teknisk feil. Vi beklager dette.

Et norsk skip tilhørende Höegh Autoliners ble bedt av australske myndigheter om å delta i søket etter det savnede passasjerflyet. Skipet har søkt i det aktuelle området siden klokken 09.00 torsdag formiddag.

Torsdag ettermiddag klokken 14.30 holder rederiet pressekonferanse om søket.

- Vi kan ikke gjøre annet enn å bekrefte at vi har fått en anmodning fra australske myndigheter om å delta i letearbeidet i det aktuelle området sør i Det indiske hav, sa Olav Sollie i Höegh Autoliners til Nettavisen torsdag formiddag.

- Slik vi forstår det, er vi det nærmeste skipet, og har nå ankommet det aktuelle området, sa Solli.

Norges Rederiforbund bekreftet også overfor Nettavisen at det norske skipet var i det aktuelle søkeområdet.

- Fra klokken 09.00 torsdag formiddag norsk tid, begynte skipet søket i dette området. Skipet holder normalt16-19 knop, og holder man den farten, vil ett sveip ta cirka fire timer. Men dette kan selvsagt ta mer tid, sa avdelingsdirektør og leder for Beredskapssekretariatet i Norges Rederiforbund, Haakon Svane, til Nettavisen.

Dette er andre gang denne uken at det norskregistrerte bilskipet, «Høegh St.Petersburg», har endret planlagt kurs for å delta i søket etter mulige vrakdeler.

Søkeområdet er cirka 60 nautiske mil langt, og befinner seg omtrent 2260 kilometer sørvest for den australske byen Perth.

Biltransportskipet, som har et mannskap på 20 filippinere, var på vei fra Port Louis i Det indiske hav til den australske byen Melbourne da det ble omdirigert.

Ved 14-tiden norsk tid melder australske myndigheter at søket er avsluttet for dagen.

Se pressekonferanse direkt:

HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.