RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se Dracula og Frankestein i blodig kamp

Sist oppdatert:
«Mumien»-regissør Stephen Sommers sleit med å finne nye filmeventyr. Løsningen ble en intens jakt på både Dracula, Ulvemannen og Frankenstein.

I sentrum for det nye filmeventyret står vampyr- og monsterjegeren Van Helsing.

Sent på 1800-tallet blir Dr. Abraham Van Helsing, spilt av Hugh Jackmann, tilkalt for å kjempe mot onde krefter i et dunkelt østeuropeisk land. Onde krefter ved kjente navn som grev Dracula, Ulvemannen og Frankenstein sprer frykt og uhygge.

Kjent vampyrjeger
Vakre Anna, spilt av Kate Beckinsale, kommer fra en familie som i lange tider har jaget Dracula. Nå står hun parat til å hjelpe den noe spesielle doktoren, som første gang dukket opp i Bram Stokers klassiske roman «Dracula».

Stephen Sommers har i tillegg til regi, også stått bak filmmanuset. Her har han blandet sammen flere klassiske skrekkfigurer i en og samme film.

Noe nytt
- Jeg ville elsket å lage Frankenstein, men det har allerede vært gjort. Hva med Dracula, men det er også blitt gjort før. Det samme gjaldt for Ulvemannen, så jeg tenkte: Hva med å kombinere dem alle på en eller annen måte?

- Vi ville komme opp med noe nytt, forklarer Summers i en presentasjon av filmen.

Effektfilm
I tillegg til et helt nytt eventyr, handler filmen «Van Helsing» om spektakulære effekter og stunts. Folk flyr og hopper rundt overalt.

- Jeg har gjort flere stunt denne gangen enn jeg har gjort noen gang før, innrømmer Jackmann.

Spilt inn i Praha
Rundt 70 prosent av filmen er spilt inn i Tsjekkias hovedstad Praha. Resten er gjort hos Universals studioer i Los Angeles. Planen var egentlig å lansere filmen sommeren 2003, men filmens produsenter har gitt Summers og hans team mer tid til å lage effekter.

Budsjettet skal i følge Yahoo Movies ligge på rundt 150 millioner dollar. En kostbar eventyrfilm, men regissøren har klokketro på prosjektet som etter all sannsynlighet har Norges og verdenspremiere i mai.

- En stor og morsom reise, men også en storartet historie, legger Summers til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere