Se en mann bli livredd

Foto: Tusenfryd

Side2 ville teste ut de råeste attraksjonene i Tusenfryd. Selvsagt sendte vi den største pysa i redaksjonen.

07.07.06 10:13

(SIDE2): Uanende, og en smule naiv, dro Side2s journalist til Tusenfryd for å lage en stemningsrapport. Med på lasset var en kollega - med skumle hensikter og et filmkamera.

To timer senere hadde undertegnende gjort ting jeg i min villeste fantasi aldri ville trodd at jeg turde. Og det verste var ikke berg- og dalbanene.

Prøv selv:Vinn Tusenfryd-billetter

For etter fire turer med SpeedMonster og to turer med ThunderCoaster - alt på under en time - truet min kollega meg opp i SkyCoaster. Han lovet at dette ville bli gøy, og kalte meg feig og grinete siden jeg ikke likte tanken. Selv et par tårer i øyekroken satte ikke en stopper for det massive presset.

Nervøs
Minutter senere hang jeg altså 33 meter oppe i luften, iført en snodig flydress og med en smørblid kameramann ved siden av meg som lurte på hvordan jeg hadde det.

Og jo takk, jeg har aldri vært mer nervøs i hele mitt liv enn akkurat da.

Sekunder senere får jeg beskjed om å trekke ut stroppen, og etter tre sekunder med vurderinger, tanker og lett nynning på Louis Armstrongs fantastiske «Wonderful World», trakk jeg. Vi var på vei.

Følelsen av å være på vei mot bakken i 75 km/t, er temmelig syk. I alle fall for en som har vært ekstremt pysete i hele sitt liv - frem til onsdag. Jeg har aldri stupt fra ti-, fem-, eller tre-meteren. Jeg har kanskje en gang eller to hoppet ut fra en kai, båt eller en bassengkant. Men bare kanskje. Jeg husker ikke. Jeg har fortrengt det.

Onsdag stupte jeg fra 33 meter.

Hjerteskjærende skrik
Følelsen av å suse ned mot bakken for så å bli svingt opp igjen mot noen trær langt det i det fjerne, med mennesker under deg som ser på, er skrekkelig. Men på en god måte. Det gir et kick, og for å få utløp for følelsene mine, satte jeg i et hjerteskjærende skrik på vei tilbake for andre gang. Det var godt.

Det er deilig å henge der og sveve frem og tilbake som en slags pendel, men jeg var både glad og lykkelig da jeg satte beina på bakken igjen. Luften er bra - bakken er best.

SkyCoaster er Tusenfryds mest ekstreme attraksjon. Den koster litt ekstra, men hele seansen varer i nærmere et kvarter med både gjennomgang av sikkerhet og selve flyturen.

Nå som jeg, i følge meg selv og helt sikkert min mor, har vært så tøff å prøve dette monsteret, kan jeg bare anbefale alle andre å gjøre det samme. Det er muligens noe av det verste jeg har sagt nja til å være med på, men nå har jeg gjort det. Så det så.

Og når vi først er inne på monstre.

SpeedMonster er Tusenfryds ferskeste attraksjon, og en fartsbombe av de sjeldne. Den 700 meter lange banen går unna på litt i overkant av 40 sekunder. Man aksellerer fra 0-90 km/ t på 2,2 sekunder, man er vektløs sju ganger, og man henger opp ned tre ganger.

Denne tok jeg fire ganger på tjue minutter. Etter tredje runde, ble jeg kvalm.

Berg- og dalbaner
Det er egentlig ikke så mye å si om SpeedMonster. Det går fort, den er drøy og man bli en smule svimmel etter et par runder på en varm solskinnsdag.

ThunderCoaster er Tusenfryds berg- og dalbane i tre. Den er 900 meter lang og tar omtrent to minutter å kjøre. Her er man vektløs hele 13 ganger, når en toppfart på 95 km/t og har et fall som måler nesten 70 grader.

Forskjellen på de to berg- og dalbanene, går på hvor behagelige de er. ThunderCoaster rister vanvittig, ettersom den er laget av tre - et mer levende materiale enn hva SpeedMonster er laget av.

ThunderCoaster er mer tradisjonell enn SpeedMonster, og et litt sikrere valg for forsiktige sjeler. Men det anbefales å prøve dem begge.

Og for alle som har sett innslaget - jeg beklager all banningen.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag