Gå til sidens hovedinnhold

Se etter denne i helgen

Akkurat nå kan du delta nordisk hagefugltelling fra stuevinduet.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

I fjor ble Norge en del av den nordiske hagefugltellingen. Tradisjonen fortsetter helgen 24.-25. januar, og gir folk en mulighet til å ta del i sine nærmeste naturlige omgivelser. Det er Norsk Ornitologisk Forening (NOF) som arrangerer tellingen. Du kan registrere deg på fuglevennen.no .

- Vi oppfordre alle til å telle og registrere alle fuglene i hagen og nærområdet denne helgen. Arrangementet er ment for alle hobbyornitologer der ute, sier organisasjonskonsulent Morten Ree i Norsk Ornitologisk Forening, til Nettavisen.

Stort i Norden
Det var 500 personer som registrerte seg for fugletelling. I Finland var hele 12500 husstander involvert i tellingen, og NOF håper nå at flere vil melde seg etter hvert som konseptet setter seg.

- Dette har pågått over flere år i de andre nordiske landene, og konseptet er svært populært. Vi håper på 1000-2000 registrerte husstander i år, fortsetter Ree.

Det anslås at 400.000 nordmenn mater fugl på hobbybasis i Norge. Totalt selges 12.000 tonn viltfuglfôr i året, og i tillegg kommer brød og matrester som legges ut til hagefuglene.

Les mer fra Dittdyr.no:

Dette er Norges mest populære hund

Bulldog endrer utseende

- Dyrene forteller meg alt

Sjelden fugl
Den mest vanlige krabaten i norske hager er dompap. Hele 95 % av de registrerte talte denne arten. Også sjeldne arter forekommer i folks nabolag.

- Vi får registrert havørner og hegrer, og noen sjeldne småfugler som konglebit. Dette er ikke ment å kun gjelde for hagen, men hele nabolaget til folk, avslutter Morten Ree.

Norsk Ornitologisk Forening har 9000 medlemmer og er en del av Birdlife International og tellinger over hele verden bidrar til forskning og naturvern.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Kommentarer til denne saken