*Nettavisen* Nyheter.

Se fersk video: «Alan Wake»

Endelig får vi høre mer om Alan Wake - og spillet ser slettes ikke dårlig ut.

18.06.09 10:11

(Spill): Det er fire år siden vi for første gang hørte om «Alan Wake», og mange har undret på når spillet egentlig ankommer markedet.

Men det ser ut til at spillet ikke er langt unna lansering (til Xbox 360, antas også å komme til PC). Den finske utvikleren Remedy har sluppet en ny video, som viser en intens psykologisk og skummel atmosfære.

Remedy lovet på E3-messen at spillet vil komme ut i 2010.

Spillet skal være en psykologisk thriller, men minner meget om noe som passer godt i skrekksjangeren.

Mørket er fienden
Alan Wake er en forfatter, som sliter med skrivesperre. Hans kone, Alice, ønsker å gi han inspirasjon. Sammen velger de å dra på tur til den idylliske byen Bright Falls.

Klikk på bildet for å forstørre.

Wake våkner plutselig til et mareritt, hvor Alice er blitt kidnappet. Virkelighet og fantasi flettes inn i hverandre, hvor omgivelsene og musikken drar spilleren inn i en dyster atmosfære.

Alice sin forsvinning kobles raskt med en bok han selv har skrevet - men ikke husker. Avrevne sider fra denne boken dukker opp gjennom hele spillet, hvor bokas handling stadig blir mer virkelig. Samtidig er det denne boken kidnapperne vil ha.

Om dagen virker den idylliske byen normal. Men nattens mørke later til å påvirke byen og menneskene med en mørk kraft. I sin leting må Wake få de til å se lyset, bokstavelig talt (se video).

Spillet begynner virkelig å se bra ut, med flust av nervepirrende spilløyeblikk. Vi gleder oss!

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Se preview video: «Alan Wake»:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.