RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se film fra skogsfuglenes rike

Foto: Kristoffer Clausen
Sist oppdatert:
Martin Blom (33) og Kristoffer Clausen (28) har laget en ny DVD fra skogsfuglenes rike. Her kan du se klipp fra filmen.

Se klipp fra filmen her (gratis)

Filmen blir presentert filmen på Jeger & Fisker – Friluftsmessen – som starter på Hellerudsletta fredag.

Filmen tar for seg tre forskjellige jaktformer på skogsfugl: Jakt med stående fuglehund, jakt med skjellende fuglehund og toppjakt.

Interesse for naturen
- Bakgrunnen for filmen er utallige turer i skog og mark, fra fjelldaler i nord til lavlandet østafjells, med og uten våpen.

- Fremfor alt har vi dyrket vår store interesse for naturen, men også jakten, kameratskapet og samspillet med hunder har vært med på å komplettere opplevelsene, sier Martin Blom til TV 2 Nettavisen.

Det har resultert i filmen «I SKOGSFUGLENS RIKE». I tillegg til unike bilder fra skogsfugljakt innholder filmen også en rekke scener fra skogsfuglens rike til ulike årstider.

Vakre scener
- Den inneholder selvsagt også skyting, men den inneholder også en rekke vakre scener fra skogsfuglens rike til ulike årstider.

- En vanlig jaktfilm på markedet er stort sett på litt under 1 time. Vi har valgt å fylle DVD`en til randen med nærmere 2 timer film. En kombinasjon av vakre stemningsbilder og spennende fuglesituasjoner skal gi seeren store opplevelser.

- Det er vanskelig å forestille seg hvor mye arbeid som ligger bak filmen. Jeg skal ikke spekulere i hvor mye tid vi har brukt, men jeg skjønner hvorfor ingen har gått på et så omfattende prosjekt før, forteller Blom videre.

Krevende
Kristoffer Clausen har stått bak kameraet. Og det har vært en krevende jobb.

- Uten Kristoffers bakgrunn som skogsfuglejeger, interesse for og kunnskap om filming ville våre tanker strandet tidlig. Skogsfugljakt er vaskelig. Og det å feste situasjoner på film har vært en stor utfordring, sier Martin Blom til TV 2 Nettavisen.

De to kommer til å presentere DVD`en på Jeger & Fisker – Friluftsmessen Hellerudsletta fredag til søndag.

Men du kan allerede nå se en smakebit fra DVD`en på web-TV på linken over.

Her kan du lese mer om filmen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere