RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se, gorillaen går som en mann

Sist oppdatert:
Ambam er ikke helt som andre gorillaer. Han vil helst gå på to bein.

Ambam tilhører arten Vestlig lavlandsgorilla og er en såkalt sølvmanke, som betyr at han er leder i flokken. Og 21-åringen er helt sjef når han reiser seg på to og går sine spaserturer bak gjerdet i dyreparken Port Lympne i Kent i England, melder Mail Online.

Videoer av gorillaen og hans oppreiste gange har nå blitt en hit på You Tube.

Gorillaer flest foretrekker å gå på alle fire, men de kan reise seg og gjør det når de for eksempel skal ha bedre oversikt eller strekke seg etter en gren. De kan gå oppreist og da svinger de med armene i diagonalgang, slik vi mennesker gjør. Men Ambam har perfeksjonert denne kunsten.

- Det er ganske uvanlig at gorillaer gjør det, men Ambam gjør det ganske ofte og han har god balanse, sier dyrepasser Ingrid Naisby, som har passet ham i 16 år.

Hun forteller at han kan gå lange etapper av gangen.

Se Ambam gå som en mann på video fra Port Lympne under.

Ambam spaserer av gårde - del 2. Denne videoen ble lagt ut onsdag, etter at dyreparken opplevde stor pågang etter flere videobevis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere