Gå til sidens hovedinnhold

Se gutta drive grøfterafting

For noen bød den høye vannføringen på nye muligheter. Se video.

Ungdommene på denne videoen hadde det åpenbart morsomt da de tok seg fram på gang- og sykkelvegen langs fylkesvei 255 på en badering midt under flommen i Gudbrandsdalen fredag.

Les også: Her øker vannføringen

Mens nødetatene hadde en stri tørn med flom, ras, stengte veier og evakuerte hus, så disse guttene mulighetene vannet bød på.

Utstyrt med baderinger
Utstyrt med baderinger, seilte de nedover med vannet som hadde gjort om fortauet til en stri bekk. Stuntet ble filmet og lagt ut på YouTube.

Vannføringen ventes å øke i Gudbrandsdalslågen og Glomma nedstrøms Elverum, melder NVE lørdag.Les hele flomvarselet her

Ber folk være forsiktige
Politiet og Norges vassdrags- og energidirektorat har bedt folk utvise forsiktighet i forhold til naturkreftene og ikke bevege seg nær flomstore elver eller i rasutsatte områder.

- Det kan være flott å se på, men det er sterke krefter i sving. Vi ber folk være forsiktige, sier Gunhild Olstad, kommunikasjonsrådgiver hos Gudbrandsdal politidistrikt til Nettavisen lørdag.

Politiet er særlig opptatt av å advare mot farlige veier under flommen. Mens E6 er stengt, er det også problemer på en rekke sideveier. Mange av dem er rasutsatte, og politiet råder folk som ikke må ut å kjøre i Gudbrandsdalen nå om å la bilen stå.

Eik Holmquist i NVE sier det er flom i en rekke vassdrag i landet, både i Sør- og Nord-Norge og han advarer folk mot å bevege seg nær elveleiene.

- Man bør være ytterst forsiktig med å bevege seg nært vassdragene og ved elveleiene, uttalte han til Nettavisen fredag.

Gutt reddet fra stri elv
Torsdag kveld ble en 17 år gammel gutt reddet med mobilkran etter å ha sittet fast midt i den frådende Brumunda i Ringsaker i Hedmark i halvannen time.

En mann reddet seg ut av huset da det ble tatt av ras i Skåbu i Gudbrandsdalen fredag. Han ble sendt til legevakt.

Se videoen med grøfteraftingen under.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken