*Nettavisen* Nyheter.

Se Hanks rå slankeresultat

Hank William Samnøy (40) har trent hardt i 12 uker. – Rått, sier han om resultatet.

(SIDE2): - Jeg var kraftig overvektig. Den 25. juni veide jeg 130 kilo. Blodprøver og tester viste at jeg var faretruende nær diabetes type 2, også slet jeg med astma. Hadde det fortsatt den veien kunne det gått galt, sier Hank William Samnøy til Side2.

Sammen med fem andre menn lærte han seg å spise sunnere og trene smartere. I 12 uker fulgte de fire ukentlige skreddersydde treningsøkter på Sats og historiene deres foreligger i boken «Fra tjukkas til kjekkas».

Mål om overskudd
Da Samnøy startet treningsopplegget i september i fjor veide han 126 kilo. For å komme i form sto han opp svært tidlig.

- Jeg var oppe 04.30, reiste fra Nesodden og inn til byen og rett på Sats før jeg skulle på jobben. For meg er det å trene tidlig redningen. Jeg har prøvd alle andre varianter, men med jobb, overtid og unger så orker jeg ikke tenke på trening på kvelden.

For 40-åringen var det mye kondisjonstrening i form av tredemølle og styrke som gjaldt. Selv om kiloene raste av, så var ikke et slankere utseende selve målet.

- Motivasjonen var å få bedre helse og orke mer i hverdagen.

Resultatet
Nå som Samnøy er ferdig med 12-ukersprogrammet beskriver han resultatet som en rå gevinst.

- Jeg er kvikkere i kroppen og alt går lettere. Det kan være enkle ting i hverdagen, som å bytte dekk på bilen eller å leke med ungene. Jeg har mer overskudd og bruker faktisk nesten ikke astmamedisiner lenger heller.

- Nå vedlikeholder jeg med å trene tre timer i uken. At folk ikke har tid er jeg ikke med på, det er snakk om prioritering. For meg ble det å stå tidlig opp.

Ned 17 kilo
Kombinasjonen av hard trening og sunt kosthold førte til at Samnøy gikk ned 17 kilo i løpet av de tre månedene. Men han synes det er en tankevekker hvor dårlig form han var i før treningsstart.

- Jeg er overraska over hvor dårlig form man er i – at man undertrykker og fortrenger at man er i dårlig form.

Menn i form
«Fra tjukkas til kjekkas» skal motivere menn til å trene regelmessig. Til sammen mistet de seks mennene som er med i boken 50 kilo fett, fikk stålkondis, ble sterkere og bedret helsen.

- Denne boken handler like mye om motivasjon og ambisjoner om å gjøre noe med sin egen hverdag som knallform og slanking. I bunn og grunn gjelder det å velge trening som virker for den enkelte, sier Halvor Lauvstad, forfatter og produktansvarlig i Sats.

Boken er en veiledning i hva som skal til for å lykkes med å etablere gode treningsvaner.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Annonsebilag