RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ølet dovnet fortere i glassene med inngravert H i bunnen. Daglig leder Rolf Nitter ved Dr. Wiesener fikk klager fra gjester. (Foto: RUNE JOHANSEN)
Ølet dovnet fortere i glassene med inngravert H i bunnen. Daglig leder Rolf Nitter ved Dr. Wiesener fikk klager fra gjester. (Foto: RUNE JOHANSEN)

Se Hansas glass-tabbe

Hansa har trukket tilbake et parti med nye ølglass. Ølet dovnet fort i glassene.

(BA.NO): - Det kom noen klager fra publikum. Jeg tror vi var det første stedet som oppdaget det, sier daglig leder Rolf Nitter i restauranten Dr. Wiesener i Nye Sandviksvei, til BA.

De nye glassene skulle freshe opp restaurantbordene på Bergens utesteder.

I glassbunnen er det inngravert en H, forbokstaven i logoen til det tradisjonsrike bryggeriet.

Det viste seg fort at ikke alle ølhunder boblet over av glede, bokstavelig talt.

Kullsyren forsvant

– Enkelte reagerte på at ølet ble dødt etter ti minutter. Kullsyren forsvant, ølet oksiderte, sier Nitter til BA.

Han har beholdt ett av glassene som bryggeriet har trukket tilbake fra utsalgsstedene. Videoen oppe til høyre viser med tydelighet det boblende fenomenet.

Boblene fyker til topps i glasset med H-en i bunnen, mens innholdet i det andre glasset med ren bunn tar det helt piano.

— Drikker man i normalt tempo er det neppe noe problem, sier Nitter med et smil.

Restaurantsjefen understreker at han har et godt forhold til Hansa og at bryggeriet taklet tilbakemeldingene på en fin måte.

Kommunikasjonsansvarlig Anette Karlsen i Hansa Borg bryggerier bekrefter overfor BA at de har trukket tilbake glassene fra utestedene.

— For noen måneder siden hadde vi noen utfordringer med nye glass - disse er erstattet med nye.

— Hva besto utfordringene med de nye glassene i?

— Glassene avga litt for mye bobler. Dette pågikk kun en kort periode, sier Karlsen.

Hun har ingen oversikt over hvor mange glass som ble erstattet, men opplyser at det gjaldt noen få steder.

«Drikkes innen rimelig tid»

På sine egne hjemmesider opplyser Hansa at glassenes form, bruken av glassene og rengjøringen av disse har mye å si for hvordan ølet smaker og skummer.

«Glasset skal presentere ølet på en best mulig måte slik at kullsyren bevares i ølet, og skummet blir liggende som en "skumhatt” på toppen.

Det er viktig at ølet drikkes innen rimelig tid slik at en unngår dovent og for varmt øl», er rådet fra Hansa.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere