Se hele Oslo i full 3D

Ny karttjeneste kan ta pusten fra deg.

06.11.08 14:25

Sesam har i dag lansert en ny karttjeneste som virkelig kan ta pusten fra noen og enhver. Tjenesten er utviklet i samarbeid det norske selskapet myVR Software, og er basert på teknologi utviklet for det svenske forsvaret for styring av raketter.

Alt er i 3D
Ved hjelp av en liten plugin til nettleseren kan du se Stor-Oslo, og etter hvert 10-12 andre norske byer, i en heftig interaktiv 3D-verden, som på mange måter minner om Google Earth, men som har mye bedre 3D-modeller.

- Dette er unikt, verdens første fotorealistiske 3D-modell, sier produktsjef for kart i Sesam, Morten Jacobsen til VG Nett.

Teknologien som ligger bak klarer på en til dels svært imponerende måte å lage 3D-modeller basert på flyfotografi. 100 prosent perfekte modeller blir det ikke, og du vil tidvis oppleve litt merkelige bugs, men morsomt er det utvilsomt.

Ikke et ferdig produkt
Foreløpig er tjenesten mest for moro ved at du kan utforske Oslo på en helt annen måte enn du tidligere har hatt mulighet til på mer eller mindre avanserte nettjenester. Foreløpig er det ikke noen fullverdig karttjeneste, og den er også foreløpig kun lansert i beta-utgave. Du kan for eksempel ikke søke etter adresser – da må du over i den vanlige karttjenesten.

Under kan du se en liten sniktitt på hvordan det fungerer.

HTML EMBED
video_embed(11622,1);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.