Gå til sidens hovedinnhold

Se, her kommer snøen

Minusgradene er på plass, kunstsnøen spruter i alpinanleggene - og ordentlig snø kan være på vei.

- Snøproduksjonen er cirka en uke forsinket i forhold til i fjor, men vi håper på sesongåpning 5. november, sier pressekontakt Marit Foss ved Hemsedal Skisenter til Nettavisen.

Fredag skuer hun opp i bare alpinbakker der flere snøkanoner går for fullt.

Sjekk været på Nettavisens værside her

Ser tilbake på rekordsesong
- Det er minusgrader der oppe. Kunstsnøen skal forhåpentligvis gi oss en god såle, men vi håper selvsagt på mye natursnø. I fjor hadde vi sesongåpning med puddersnø. Da hadde vi den beste sesongen noensinne. Vi krysser fingrene for nok en god sesong, sier hun.

Hun håper på flere kalde dager, men regner ikke med at snøkanonene kan produsere hver dag. Skisenteret trenger minusgrader.

Mer kulde i fjellet
Meteorolog Roar Teigen ved Storm Geo bekrefter minusgradene i fjellet i Sør-Norge natt til fredag og sier det kaldeste som ble målt var drøye fire minusgrader på Geilo.

- Det er grunn til å tro at det vil bli like kaldt natt til lørdag, sier han.

På Østlandet ventes det mye bra vær fredag, lørdag og søndag.

Mens Nord-Norge allerede har fått vinter og Tromsø kan skilte med 17 centimeter snødybde, har vinteren ennå ikke kommet på på Østlandet. Men kommende uke kan vi få snø helt ned i lavlandet, ifølge meteorologen.

Sjekk oppdatert værmelding her

Smak av vinter i Sør-Norge
- Fra midten av neste uke kan det komme snø. Det er usikkert hvor mye nedbør det blir, men østafjells kan det komme snø helt ned på havnivå onsdag, sier Teigen.

På Vestlandet er det det ventet inn et nedbørsområde seint søndag og natt til mandag. Da blir det forbigående mildere, og det kan vestlige fjellstrøk få merke. Om det blir snø i høyden, blir det trolig snø i lavlandet på 500-600 meter.

Reklame

Siste sjanse: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken