Se hvithaien fra innsiden

Foto: Richard Robinson (AP)

4000 så haiobduksjon live.

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

På New Zealand er det forbudt å drepe hvithai. Når en av de fryktinngytende fiskene likevel ble tatt i garn, valgte Auckland Museum for første gang i verden å obdusere den foran et stort publikum, med live overføring på internett. 4000 møtte opp for å ta en nærmere titt på haiens anatomi, mens 30.000 så overføringen live.

Se video her

Fiskekrok
Obduksjonen undersøkte indre organer og mageinnhold. Den viste at haien hadde spist fisk, parasitter, en fiskekrok og en nylonwire.

- Dette var en fantastisk og sjelden mulighet til å gi publikum en opplevelse ansikt til ansikt med hvithaien. Dette kan både brukes til å promotere konservasjon av den fantastiske arten og til å øke kunnskapen om hvithaien, sier Tom Trnski, kurator i Auckland Museum, i en pressemelding.

Haien var en ung hunn, ca. 3 meter lang og 300 kilo tung.

Les mer fra Dittdyr.no:

Jakt reverserer evolusjonen

Rosa dyr sjokkerer forskere

Her er de ti rareste dyreartene

hai new zealand obduksjon Foto: Richard Robinson

Stor oppmerksomhet
Det Tom Trnski og Clinton Duffy som sto for obduksjonen. De er både glade og overrasket over den store interessen for haien.

- Det er veldig interessant å være forskere og gjøre noe vi regner for ganske rutinemessig, men så fange oppmerksomheten fra folk i New Zealand, Australia og hele verden. Vi er virkelig gledelig overrasket over dette sier Trinski til Times.

Kjeven til haien vil bli utstilt på museum, mens mageinnholdet blir analysert for videre bruk i forskning. Eksperimentet ble regnet som så suksessfullt at museet planlegger flere tilsvarende begivenheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag