RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Denne låsekoden hjelper deg fint lite om telefonen blir stjålet.
Denne låsekoden hjelper deg fint lite om telefonen blir stjålet. (Mobilen.no)

Se hvor lett vi knekker iPhone-låsen

Sist oppdatert:
Fem sekunder tok det oss å ringe til hvem vi ville.

[Mobilen.no]: For fire dager siden postet en bruker på nettforumet MacRumors et overraskende funn han hadde gjort på sin iPhone.

– Jeg tror jeg nettopp fant et sikkerhetshull i iOS 4.1. Når telefonen er låst med nummerkode, trykk på nødanrop, skriv et ikke-nødnummer som ###. Trykk på ringeknappen og trykk så øyeblikkelig på låseknappen.

Gjør du dette får du opp telefonapplikasjonen til iPhone. Herfra kan du ringe til alle nummer du ønsker i inn- og utland. Du kan også slå opp numre i adresseboken, se ringeloggen og høre gjennom alle meldinger på mobilsvareren.

Dermed er kodelåsen i praksis ubrukelig til å hindre tyver fra å ringe med telefonen din.

Og det stopper ikke her. Du kan også trykke på "Del kontakt" og herfra få tilgang til fotoalbumet til telefonen. Eller du kan holde inne menyknappen og få opp stemmekontroll, eller dobbeltklikke for å høre på sanger.

Mobilen.no har nå testet programvarefeilen på vår iPhone 4 og kan bekrefte at det er like lett som beskrevet. Det har også utallige andre brukere, og det er dermed klart at Apple står ovenfor nok en pinlig iPhone-fadese.

Problemet rammer alle telefoner som er oppgradert til nyeste programvare, versjon iOS 4.1 eller betaen av iOS 4.2. Det vil si at både iPhone 3G, 3GS og 4 er utsatt.

NB: For enkelte iPhone-eiere kan det være mulig å løse problemet på følgende måte.

Slik knekker du koden:
Se video av når vi låser opp iPhone

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere