RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se hvor stort det egentlig er

Sist oppdatert:
Den store nerdefesten er i gang. Se de enorme bildene!

For noen betyr påske Kvikk Lunsj og flotte skiturer på fjellet. Andre foretrekker å holde seg i byen. Og så har du over 5500 ungdommer som foretrekker en litt alternativ påske: Fem dager stuet sammen i Vikingskipet på Hamar med datamaskiner, syk underholdning og konserter.

Årets The Gathering, eller bare TG for de innvidde, har vært omtåket i mer støy enn vanlig i år grunnet et skattekrav på rundt to millioner kroner for billettinntekter de siste årene, men dette har ikke hindret at de frivillige arrangørene igjen har lagt til rette for det som trolig er verdens nest største datafest.

(saken fortsetter under bildet)

De datafrelste kan i år kose seg med en internettlinje på hele tre gigabit, noe som er nok til å overføre en CD på to sekunder.

- Dørene åpnet som planlagt klokka 09.00 og mellom 600 og 700 mennesker sto i kø da dørene åpna, forteller pressemedarbeider ved The Gathering Jostein Elvaker Haande til Nettavisen.

- Internett er oppe, alt fungerer knirkefritt. Innslippet gikk over all forventning, og folk har kommet seg godt til rette. De spesiallagde hyllene settes opp, den ene større enn den andre, sier han.

Kan bli det siste
Årets The Gathering kan bli det siste av sitt slag, etter at skattemyndighetene nå krever arrangørene for moms på inngangsbillettene med tilbakevirkende kraft for de siste tre årene. Det betyr en tilleggsregning på rundt 2 millioner kroner.

- Skattemyndighetene påstår at data- og spillarrangementet ikke er kultur, og krever moms i millionklassen. Hvis de står på sitt, kan det bety at årets TG blir det siste, sier pressetalsmann Simon Valvik (20) til NTB.

Fredag arrangerer The Gathering derfor en stor demonstrasjon i Hamar sentrum, der en rekke politikere kommer til å stille for å tale arrangementets sak.

Se bilder
Men hvor stort er egentlig The Gathering? Under kan du nyte panoramabilder fra tidligere år som virkelig gir deg et inntrykk av hvor gigantisk dette arrangementet er. Klikk på bildene for stoooor utgave.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere