RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se hvorfor amerikanerne rister på hodet av den finske presidenten

Foto: FAKSIMILE AV ILTA SANOMAT
Sist oppdatert:
Hva i alle dager?!

Hvorfor i alle dager måker den kommende finske presidenten sin egen snø?!

Det er spørsmålet amerikanere stiller seg etter at dette bildet ble tatt av Sauli Niinistö utenfor sitt hjem - dagen etter at han vant valget.

Bildet går nå sin seiersgang på sosiale medier i USA, og det er tydligvis uhørt at en (kommende) president utfører slikt arbeid.

Sauli Niinistö representerer det konservative Samlingsparti, og vant søndag kveld det finske presidentvalget klart foran Pekka Haavisto fra De grønne.

63 år gamle Niinistö har tidligere vært finansminister, og mange finner håper hans erfaring vil komme til nytte i håndteringen av gjeldskrisen i eurosonen.

- Jeg er fornøyd. Det ble bedre enn jeg hadde ventet, sa en tydelig lettet Niinistö under YLEs direktesending, ifølge NTB.

Valghelgen har vært svært kald og snøfull for finnene. Enkelte steder var det ned mot 30 minusgrader, men det rapporteres om at det kom en jevn strøm av velgere til valglokalene.

Valgdeltakelsen i valgets andre runde ble 69 prosent, mens den i første valgomgang var på 72,8 prosent.

Les: Han blir Finlands nye president

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere