*Nettavisen* Nyheter.

Se Jans sexy sommermoter

- Det er absolutt ikke kult hvis antrekket ser krampeaktig ut når du nærmer deg førti, sier stylisten som elsker alt fra lekne gutteaktige bukser til mannlige og sexy cowboyskjorter.

11.04.06 09:13

(SIDE2): Hva er egentlig det hotteste på motefronten? I en moteserie her på Side2 møter du gjennom våren både moteeksperter, kjendiser og stilikoner, som gir deg de beste tipsene. Kjendisene viser deg sine ti siste motekjøp – så her er det bare å la seg inspirere av ekspertene. Denne uken har vi truffet stylisten Jan Thomas, som er ansvarlig makeup artist for Max Factor Norge.

  • Se Jans 10 siste motekjøp lenger ned

«Jeg er singel og har ikke barn, derfor kan jeg bruke mye penger på klær»

- Kun en prioritering
Jans favorittdesigner er de kanadiske tvillingbrødrene Dean og Dan bak merket DSquared. Han handler mye på utenlandsreiser til for eksempel Los Angeles og London. Her hjemme handler Jan helst på Voga i Bogstadveien og Kamikaze i Hegdehaugsveien.

-Jeg er singel og har ikke barn, derfor kan jeg bruke mye penger på klær. Klær har vært viktig for meg helt siden jeg var liten. Dette er kun en prioritering, mener han.

Maskulin og kul
Jan gir gjerne råd til menn som vil kle seg trendy denne våren.

- Jeg mener at alle gutter bør få seg et par solbriller fra Michael Kors. Disse brillene får deg til å føle deg maskulin og kul. Bytt ut de smale Puma-skoene til noen brede tennissko. Stilen kan gjerne være mer rocka. Ta deg en tur på Fretex, og se om du finner ett par gamle cowboyboots. Jeg vet at en del menn nå velger trange jeans, men selv liker jeg best baggy bukser, sier han.

Her er Jan Thomas' 10 siste motekjøp:

«Skoen skal være bredere foran, og det passer perfekt til menn med store føtter»

Motekjøp 1: Sneakers fra Louis Vuitton.
Kjøpt i London til cirka 4500 kroner.

- Nå er Puma og Adidas spisse sneakers ferdig. Vi er tilbake til tennismoten. Skoen skal være bredere foran, og det passer perfekt til menn med store føtter.

Jan Thomas har boksershorts, bukse og belte fra Dolce & Gabbana til skoene. T-skjorten er fra DSquared.

- Jentene skal ha høyt liv, men vi kan gjerne ha lav livvidde. Til buksene med lavt liv bruker vi bare boksere med bredt strikk i livet. Men pass på å ikke dra opp buksene. De skal ligge lavt på livet.

Motekjøp 2: Biker-jakke fra Dolce & Gabbana
Kjøpt på Kamikaze til 18000 kroner.

- Dette er en gave til meg selv. Det er viktig å kjøpe noen gaver til seg selv i blant. Jeg elsker sort skinn. Jakken er inspirert av Madonna og Gucci.

Motekjøp 3: Bukser fra Masons
Kjøpt hos Fred Siegel i Los Angeles til cirka 3000 kroner.

- Alle elsker disse buksene. Hele LA-eliten handler hos Fred Siegel. Disse buksene er laget for oss gutter. Det går ikke an å beskrive den deilige følelsen i denne buksen. Men den får meg virkelig til å føle meg som en gutt. Billigkjedene kopierer ofte slike bukser.

«Egentlig er jeg en vintage-gutt, men det finnes så lite av det her i Norge»

Motekjøp 4: Vintage t-skjorte
Kjøpt i London for cirka 1500 kroner.

- Egentlig er jeg en vintage-gutt, men det finnes så lite av det her i Norge. Vintage er kult. Desto mer hull det er i klærne, jo dyrere blir de. Det er så deilig å vite at ingen andre dukker opp i samme t-skjorte.

Motekjøp 5: Hvit bukse fra DSquared
Kjøpt på Gran Canaria til 4500 kroner.

- Det var min gode venninne Pia Haraldsen som sa at hvis hun skulle kjøpe en gave til en kjæreste, så måtte det bli denne hvite DSquared-buksen. Motefargen i år er jo hvit. Det er bare litt annerledes å gå i en slik bukse som er hvit og trang. Jeg skal bruke sandaler til denne buksen, for å se litt mer rampete ut. Disse brune sandalene kjøpte jeg i fjor. For å rocke opp antrekket må du la buksene bli litt møkkete nederst på beina. I tillegg vil jeg velge å ha litt skjegg til et slikt antrekk, hvis ikke kan det lett bli for glatt.

Motekjøp 6: Skjorte fra DSquared
Kjøpt på Voga for 4500 kroner.

- Dette er skjorten som får meg til å føle meg som en mann. Med dette antrekket viser jeg også at man faktisk kan bruke jeans til jeans. Men det er viktig å ikke bruke samme jeansvask på overdel og bukse. Stoffene kan også gjerne være forskjellige.

«Cowboymoten er kjempesexy også på jenter»

Motekjøp 7: Lommebok fra DSquared
Koster 1500 kroner på Voga.

-En kul lommebok er viktig. Lommeboken passer perfekt til cowboystilen. Kjøp gjerne en i sort eller brunt, da kan du ha den lenge.

Er du veldig fan av cowboystilen?

- Ja, og cowboymoten er kjempesexy også på jenter. En av de siste jeanskjolene til DSquared med cowboyboots til, er bare så fint.

Motekjøp 8: T-skjorte fra DSquared
Koster 1800 kroner, og er fra Voga.

-Trenden med budskap på klærne er veldig typisk amerikansk. Madonna og Brad Pitt er blant stjernene som bruker det. Designerne Dean og Dan i DSquared tar ansvar. De mener at Gud kan være det du gjør han til. Han trenger ikke nødvendigvis være den tradisjonelle guden vi kjenner fra kristendommen.

Hva sier så denne t-skjorten?

- At vi kanskje bør slutte å dømme så mye som det vi gjør, og heller overlate det til Gud, smiler Jan Thomas.

Her er teksten fra Dsquareds t-skjorte:

«Who are you to judge? There is only one judge and that's God!! So let our father do his job»

Motekjøp 9: Bukse fra Andrew Macenzie
Koster 2800 kroner på Voga.

- Disse buksene er farlig lave i livet, men det er en deilig fritidsbukse med bra snitt. Detaljene gjør buksen helt spesiell.

Motekjøp 10: Grå genser fra Dolce & Gabbana
Kjøpt i København for 4800 kroner.

- Denne genseren lå krøllet som en ball da jeg kjøpte den. Den skal se krøllete og rotete ut. Det gir en mer laidback look, og en kul guttaktig stil, smiler Jan Thomas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag