RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se Japans lille hjerteknuser

I dag fyller søte prins Hisahito ett år.

(SIDE2): Den japanske prinsen smilte og koste seg da han feiret sin første bursdag i dag, 6. september.

Dagen ble markert ved at prinsen, sammen med pappa, prins Akishino, mamma, prinsesse Kiko, og hans to storesøstre, prinsesse Mako og Kako, besøkte sine keiserlige besteforeldre i palasset i Tokyo, og en horde fotografer fikk komme og ta bilder av dem.

Se flere bilder av prinsen og hans familie nederst i artikkelen

Hisahito ble født ved keisersnitt på en privat klinikk, etter at prinsesse Kiko opplevde problemer under graviditeten. Prinsen ble født ca. to uker for tidlig, men veide 2,5 kilo og alt gikk bra. Nå forteller familien at deres lille prins er blitt en stor gutt som både har begynt å snakke og gå. Han er nå blitt 75 centimeter høy, og veier 9,2 kilo.

Fyrstelig navn
Hisahito er prins Akishinos eneste sønn, og står som nummer tre i rekken til tronen. Ifølge japansk lov er det bare menn som kan overta tronen, og Hisahito er første gutt som er født i keiserfamilien siden hans far kom til verden for 41 år siden.

Den lille prinsens navn er et vanlig japansk navn innen den kongelige familien. Ifølge Imperial Household Agency betyr det fyrstelig og ærbar/rettskaffen. Det kan også bety klarhet eller sinnsro. Det var faren, prins Akishino, som valgte navnet.

Les mer om den lille prinsen her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere