Det er to og en halv måned til jul, men likevel har de første juleproduktene dukket opp i butikkene. Først ute er julemarsipanen.

- Vi åpner vårt lager slik at julemarsipanen skal kunne være i butikkene den første uken i oktober, sier informasjonssjef Ellen Behrens i Nidar til Nettavisen.

- Vi beklager
- Men det er jo veldig lenge til jul. Mange mener at julemarsipanen kommer tidligere og tidligere år for år?

- Det stemmer nok ikke at det kommer tidligere og tidligere. Vi har lansert julemarsipanen til dette tidspunktet nå i ca. 25 år, sier Behrens.

Hun vedgår likevel at den tidlige julemarsipanen irriterer en del nordmenn.

- Vi har fått mange henvendelser fra forbrukere gjennom mange år som ikke ønsker at juleprodukter skal selges før i desember, og vi beklager jo at det er noen som ikke vil se marsipanen vår i butikk i oktober og som synes at det er irriterende, sier Behrens.

- Vil kose seg i mørket
Nidar ser likevel ingen grunn til å la seg stoppe av reaksjonene. For veldig mange ønsker også marsipanen velkommen.

- Vi vet at det er veldig mange som liker å kose seg med marsipanen når høstmørket faller på, og vi vet at det er mange som går og venter på marsipanen vår. Vi har et godt salg fra marsipanen kommer i butikkene, sier Behrens til Nettavisen.

Julemarsipanen er nærmest en gullgruve for sjokoladeprodusenten. Bare i år regner de med å selge nærmere 40 millioner marsipanfigurer.

- Dette er ett av de mest populære produktene til Nidar, og grunnen til at vi trenger en så lang salgsperiode, er at det er en del utfordringer for produkter som selges kun i en kortere periode. Det krever mye planlegging, sier Behrens.

- Marsipanelskere
Det er foreløpig bare et lite sortiment med julemarsipan som har ankommet butikkene.

- Det er marsipanstenger og en pose med blandet sjokolademarsipanbiter som nå selges, og så kommer grisen og hele det fulle sortimentet i november, sier informasjonssjefen.

De første produktene er beregnet på marsipanelskerne.

- Vi er så heldige at marsipanen vår er ett produkt som nesten alle nordmenn spiser, men det er noen som er mer glad i det enn andre. Så det er et lite utvalg som kommer nå, spesielt beregnet for marsipanelskerne, og dem er det ganske mange av. Vi føler oss privilegerte som har et så populært produkt, sier hun til slutt.

Hva synes du om at julemarsipanen allerede er i butikkene? Si din mening i kommentarfeltet under!