*Nettavisen* Nyheter.

Se kvinnenes lille sorte

Chanels klassiske kjole som har fått tilnavnet Den lille sorte, er kåret til et av tidenes moteplagg, og sort foretrekkes fortsatt av mange kjendiskvinner. Se bildene.

04.05.05 18:11

(SIDE2): I en undersøkelse gjennomført av Harvey Nichols tidligere i år ble miniskjørtet kåret til tidenes moteplagg , etterfulgt av jeans og Den lille sorte. Kjolen som så dagens lys allerede i som i 1926.

Mange egenskaper
Helt siden Audrey Hepburns dager har sorte kjoler vært populært blant kjendisene. I en ny britisk undersøkelse fra Marks & Spencer kommer det frem at britiske kvinner har totalt 550 millioner sorte plagg i garderobene sine.

I snitt kjøper hver britiske kvinne 17 sorte plagg og tilbehør i løpet av et år. Halvparten av kvinnene mener også at sort nesten er en magisk farge som får dem til å fremstå som tynnere, mektigere, mystisk og sexy.

Kate velger sort
En av fire kvinner fortalte i undersøkelsen at shoppingturer som i utgangspunktet gikk ut på å kjøpe noe fargerikt ofte endte opp med at de kjøpte enda et sort plagg.

En av dem som innimellom fargerike gallakjoler ofte vender tilbake til sort er skuespiller Kate Winslet.

- Noen ganger føler en seg bare ikke selvsikker nok til å gå med skinnende kjoler, sier hun til Glamour Magazine ifølge Sky News.

Hvilke andre kjendiskvinner som ofte velger sort når de skal på store tilstelninger ser du i galleriet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.