RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se Leganger-parodien

Foto: videograb, SIDE2 TV (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Kjersti Berge går kjendisers stemmer i næringen. Cecilie Leganger, Hans Wilhelm Steinfeldt og Marit Breivik kan begynne å grue seg.

(SIDE2:) - Du får ta med at dette dreier seg om svært, svært tidlige prøver, sier Kjersti Berge, etter at Side2 har fått filme deler av prøvene til showet Shukahara.

Fortid som turner
Stykket har premiere 15. februar på Rick's i Bergen. Kjersti Berge tar et steg bort fra randen hun har delt med Elisabeth Moberg og Marit Voldsæter i mange år. I «Shukahara» jobber hun sammen med flere nye medhjelpere, blant annet Ivar Tindberg og Arne Berggren.

Tittelen på stykket henspeiler på Berges fortid som turner.

- Jeg var en veldig middelmådig turner. Det er forfatteren, Arne Berggren, som har hengt seg opp i min fortid som turner. Uttrykket Shukahara er en turnøvelse, oppkalt etter han som fant opp øvelsen, sier Berge.

- For meg har tittelen symbolsk betydning. I øvelsen tar du en salto ned fra hesten. Forhåpentligvis kommer du ned på beina og med helsen i behold, sier Berge.

Stemme for etnisk rensing
I stykket retter hun fokus mot stemmene til kjente personer, blant annet Cecilie Leganger og Marit Breivik - og ikke minst Hans Wilhelm Steinfeldt:

- Stemmen hans er som skapt for å rapportere om etnisk rensing, sier Kjersti i showet.

Men det er stemmene til håndballdamene Leganger og Breivik som få mest oppmerksomhet.

- Man kan ikke flykte fra sin egen stemme, og disse to er et godt bevis på det. De har veldig særegne stemmer, og det har man gjerne når man jobber i store idrettshaller. Man må skrike over støyen hele tiden, sier hun.

Fornærmer seg selv
Likevel tror hun ikke noen vil bli fornærmet over harsellasen.

- Nei. Den eneste som kan bli fornærmet er meg selv, sier Kjersti Berge, som legger til at at hun utleverer seg selv temmelig mye i stykket.

De to kompanjongene fra Kvinner på randen, Elisabeth Moberg og Marit Voldsæter, lar hun derimot være i fred.

- Nei, jeg snakker ikke om dem. Bare i en liten setning, sier Kjersti Berge til Side2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere