*Nettavisen* Nyheter.

Se Lene Alexandras forvandling

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Hun tok steget fra glamourmodell til folkekjær kjendis i 2008.

06.01.09 09:38

(SIDE2): - 2008 ble et fantastisk år rikt på prøvelser og opplevelser, og et år der jeg i langt større grad enn tidligere fikk vist folk hvem jeg egentlig er, skriver Lene Alexandra Øien (27) på bloggen sin.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Lene deler mange av drømmene sine med fansen. I nyttårshelgen fant hun fram nyttårsforsettene fra i fjor og spurte fansen om de mener hun har klart å holde noen av de. Her er hvordan hun selv først oppsummerte året 2007 og hvilke tanker hun hadde i fjor om året som lå foran henne. Lite visste hun da om hvilke suksesser hun hadde i vente.

Mange nyttårsforsetter

- Jeg vil takke alle dere for at dere leser bloggen min og all støtten dere har gitt meg i 2007. Jeg vil også takke alle de jeg har jobbet med, familie, venner,media og fansen selvfølgelig. Takket være dere har dette vært mitt beste år noensinne. Jeg ser virkelig fram til 2008. Flere av drømmene kommer til å gå i oppfyllelse og jeg er så takknemlig, skrev hun på bloggen for et år siden. Også ramset hun opp alle nyttårsforsettene for 2008:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

 • Jobbe hardere
 • Øve sang
 • Skrive mer musikk
 • Smile mer
 • Prøve å bli mer tålmodig, men det blir hardt
 • Gi ut min nye singel «Sillycone valley»
 • Gi ut mitt debutalbum
 • Ta flere sjanser
 • Utvikle meg som menneske
 • Lytte mer til meg selv
 • Følge drømmene mine
 • Være takknemlig for de gode ting i livet
 • Bruke mindre tid foran pc
 • Reise
 • Utfordre meg selv
 • Jobbe med at jeg er beskjeden
 • Spare penger

Drømmen ble oppfylt
Det er ikke vanskelig å se at Lene oppfylte mange av sine nyttårsforsetter fra i fjor. I disse dager er hun på en lengre ferie i Miami, men hun fortsetter å blogge om året som har gått.

- Jeg sitter også og tenker en del på alt jeg har vært så heldig og oppleve i år og det er helt utrolig. Mye som har skjedd på kort tid, men det har vært en spennende reise i gjennom 2008. Som dere vet, hadde jeg ganske mange nyttårsforsetter for 2008. Noen av dem ville kreve ganske mye av meg. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg i vår fikk gitt ut mitt eget album, og deltakelsen i Melodi Grand Prix var en utrolig morsom og lærerik erfaring. Jeg har fått opptrådt mye, og møtt utrolig mange flotte mennesker på veien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (C+C/Lenealexandra.com)

Fjernet all silikon
- I sommer tok jeg et oppgjør med meg selv, og bestemte meg for å gå ut av rollen jeg til da hadde spilt offentlig, og satse i ny retning med det jeg følte var et riktigere fokus. Den fantastiske høsten med Skal vi danse har forhåpentlighvis vært en god og ny start for meg. Nå ser jeg med spenning frem mot 2009, og håper og tror at det tar meg enda noen steg videre på veien. Jeg begynner å ane konturene av hva jeg har lyst til å gjøre, så nå gjelder det å arbeide målbevisst og fokusert for å nå målet. Jeg gleder meg veldig til å sette i gang etter en deilig ferie her i Miami. I 2008 lærte jeg meg å følge hjertet mitt, og det har jeg tenkt til å gjøre i 2009 også!, skriver hun videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Historien om Lene
Lene er oppvokst i Trøgstad i Østfold og bor nå i Oslo sammen med moren Nina Øien (48). Helt siden hun var en liten jente drømte hun om bli artist. Hun sang i flere kor, men fjorten år gammel ga Lene opp sin musikkarriere i det den startet. Som deltaker i talentshowet Juniorsjansen på TV3, skal hun ha mistet motet av å høre på de andre deltakerne. Først i 2003 gjorde hun sitt første musikalske comeback med deltakelse i de innledende rundene i Idol på TV 2.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Jeg meldte meg på Idol mest for å teste meg selv og ble overrasket over at det gikk så bra. Synd at jeg ikke vant men på den andre siden var jeg nok i klar for det den gangen. Etter Idol følte jeg mer selvsikker og kontaktet et studio for å få laget en demo. Siden det var så dyrt måtte jeg låne penger for å få spilt inn tre sanger. Jeg hadde noen spillejobber og kontaktet flere plateselskaper uten å lykkes, forklarer hun på sin egen nettside.

Lene valgte derfor heller å satse på en modellkarriere. Hun har deltatt i musikkvideoen til flere norske artister som Tungtvann og Gaute Ormåsen, og gjort magasincovere både her hjemme og internasjonalt. Hun var innblandet i flere skandaler og fikk mye mediaoppmerksomhet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV3 (TV3)

GLAMOUR-LENE I TV2 ZEBRAS MANSHOW

Robinson- Lene
Etter Idol var hun deltaker i Robinsonekspedisjonen, hvor hun møtte programleder Christer Falck.

- Her startet altså det hele...Robinsonekspedisjonen. Det er vel cirka 5 år siden. Kjenner dere meg igjen? En del folk har nesten glemt at det var slik jeg havnet i mediabildet nå. Så lenge begynner det å bli siden.Tiden flyr! Det har jammen skjedd mye siden den tid. Jeg har opplevd masse og lært utrolig mye. Jeg er stadig i utvikling og jeg ser frem imot å fortsette reisen i mitt liv.

- Dette var en spennende opplevelse, men jeg må innrømme at jeg ikke visste helt hva jeg gikk til. Konkurransene var gøy. Jeg overrasket meg selv den gangen med å være tøffere enn jeg trodde. Det er spennende når man lærer nye ting om seg selv. Taktikk hadde jeg ikke tenkt noe på selv om det tydeligvis er en stor del av spillet. Det å se seg selv på TV etter innspillingen var utrolig lærerikt. Husker jeg tenkte : «Jøss, er det slik jeg blir oppfattet? Jeg må le».Fikk jo beskjed om å være meg selv, og det var nok slik jeg var da, «haha»,skriver 27-åringen på bloggen sin.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Promo.

Siden fikk hun jobb i Falcks plateselskap C+C Records, hvor hun jobbet med andre artister. I 2007 fikk hun selv platekontrakt og gav ut sin singelen «My Boobs are OK» og debutalbumet «Welcome to Sillycone Valley».

SE PUPPE-LENES MUSIKKVIDEOER

Gjennombruddet
Låten ble en hit både i Norge og i utlandet. «My Boobs are OK» ble skrevet av Ivar Winther, som også laget Lenes MGP-bidrag «Silikon Valley». Melodi Grand Prix-genral Per Sundnes er ikke i tvil om hva som gjorde forskjellen for Lene i 2008.

- Gjennom MGP møtte hun et helt nytt publikum og det var et bra karrieresteg for henne. Med dette gikk hun inn i en femti år gammel tradisjon som når hele folket og som mange mennesker har gode assosiasjoner og følelser for. MGP er musikkbransjens svar på pizza Grandiosa, spøker han.

Han mener det var mange viktig bransjefolk som med dette fikk øynene opp for henne.

- I MGP må man levere og det gjorde hun. Det gjorde nok at mange la spesielt merke til henne og at overgangen til Skal vi danse ble mindre, mener NRK-programlederen.

SE MGP-LENE OPPTRE

Også Lene selv ser på MGP som et høydepunkt.

- Sitter og mimrer litt. Jammen fikk jeg vært med på Grand Prix i løpet av 2008 også. Jeg har rett og slett kun sett fremover og ikke tenkt igjennom alt jeg har oppnådd i år før nå. Det var skikkelig stas å være med på Grand Prix. Da jeg stod på scenen med in ear, korister, publikum og masse kameraer må jeg innrømme at livet mitt føltes surrealistisk. En stor opplevelse og en bra erfaring å ta med seg. Utrolig hyggelig av NRK og Dinamo og ville ha meg med. Grand Prix er helt klart en av de tingene jeg husker best fra året som har gått. Det var hektisk, men deilig, mimrer Trøgstad-jenta på bloggen sin.

Ikke kald og kynisk

Per Sundnes mener Lene har en helt spesiell drivkraft.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto: NRK (NRK)

- Jeg tror folk så at hun var en veldig hardtarbeidende artist og yrkesetikken hennes kan man bare misunne henne. Man kan bare nå et lite stykke med rent talent men med arbeidsvilje kan man nå mye lengre. Hun har også en perfekt kombinasjon av at hun er blitt tykkhudet av fortiden sin samtidig som hun ikke har blitt kald og kynisk. Hun er en stayer og det skulle forbause meg om dette var det siste vi så til henne, sier han til Side2.

Hun er blitt folkekjær
MGP-genralen mener at hennes sangopptreden på TV 2s God Morgen Norge i julen summerer opp hvor populær og folkelig hun nå har blitt.

- Det at man får synge julesanger på norsk TV er det ultimate beviset på at man er blitt en folkekjær artist. I året som kommer får hun den store testen der hun må levere et produkt som er fullt og helt hennes. Alle TV-programmene er andres konsepter. Hun skal nå bevise både for seg selv og andre at hun kan klare seg på egenhånd. Hun har nådd veldig langt på kort tid men det er kun fordi hun har bein i nesa. Så Lenes suksess er full og helt hennes egen fortjeneste, skryter han.

SE DANSE-LENE SYNGE JULEN INN

Slaktes som artist
Men alle er ikke enige med Sundnes i at Lene har noe i musikkbransjen å gjøre. De større norske plateselskapene har tidligere uttalt i media at de ikke ønsker å satse på Lene som artist. Det forstår musikksjef i P3, Håkon Moslet svært godt.

- Jeg har ingen tro på henne og det er vanskelig å se for seg henne som artist. Den forrige singelen hennes var jo en morsom og ironisk greie som bar veldig preg av samarbeidet med Christer Falck. Men det samarbeidet er over og ting har endret seg for henne. Hun forbindes ikke med musikk nå lengre, forklarer han til Side2.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn-Tore Sandbrekkene, Østlandsposten

- Det er et langt stykke fra å være en bra kjendis til å bli en bra artist. Så det vil overraske meg veldig hvis hun får det til, men hun har jo som kjent overrasket før. Hvis hun mot formodning skal klare det må hun komme med en skikkelig hit. Dette vil uansett være et prosjekt som hun må drive fram selv og prøve å finne noen som har troen på henne. Men det ser ut som det blir vanskelig med de signalene musikkbransjen har kommet med så langt, mener han.

Økt markedsverdi
TV- og radiosjef i Initiative Universal Media, Christian Sørlie er derimot mer positivt innstilt og har stor tro på Lene. Han mener hun har vist at hun kan ta på seg en mer seriøs profil enn hva som kunne forventes av henne.

- MGP og «Skal vi danse» er TV-programmer med en unik gjennomslagskraft hos folk og jeg er sikker på at spesielt «Skal vi danse» var med på å løfte Lene som person og ga henne en større kjendisstatus enn hva hennes bakgrunn som glamourmodell ellers ville ha gitt, sier han til Side2.

SE LENE VINNE I SKAL VI DANSE

Redd for å bli dum og deilig

Han mener hun nå vokter veldig om sitt nye image.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

- Henne forsiktighet når det gjelder å uttale seg til pressen viser at hun tydeligvis er livredd for å si noe dumt som vil sette henne tilbake i «dum og deilig»- båsen. Hun vet godt at nå som hun har hele Norges øyne på seg er det kort vei mellom suksess og fiasko. På den andre siden er vi nordmenn rause og gir henne nok litt rom til å «drite seg ut». Det er jo typisk Lene, spår han.

Medieeksperten mener videre at hvis Lene nå spiller sine kort riktig kan hennes nye og økende kjendisstatus gi henne nye, og for henne inntil nå ukjente muligheter til å lykkes på kort sikt.

- Det at hun vant «Skal vi danse» var takket være at hun faktisk viste seg å være søt og yndig. Det var tross alt seerne i de tusen hjem som stemt henne frem til seier. Det viser at hun har mye større og bredere appell enn hva mange av oss trodde for bare noen få måneder siden, innrømmer han.

SE LENE I REKLAMEFILM

Økt markedsverdi

Sørlie mener også at Lenes kommersielle verdi har økt betraktelig.

- Fra å være en person som de fleste annonsører kanskje ikke ville assosiere seg med er Lene nå blitt en folkeyndling med betydelig markedsverdi. Lene kan appellere til de fleste livstilsprodukter som for eksempel brune- og hvitevarere, musikk- og underholdningsindustrien, forlagshusene og de største mediebedriftene. Jeg ønsker Lene lykke til i 2009. En ny verden har åpnet seg for deg, avslutter han.

Image handler mye om klær og i 2008 så gikk Lene fra lettkledd glamourmodell med store silikonpupper til en klassisk kledd kvinne med naturlige bryster.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Stylist og moteredaktør i magasinet MANN, Storm Pedersen kastet terningen over «Skal vi danse»- deltakernes antrekk på Side2 gjennom hele høsten. Han ga Lene alt fra terningkast en til seks. Men alt i alt er han veldig fornøyd med Lenes imagebytte.

- Lene har skjønt det. Hun skjønte det før hun blåste puppene opp, og hun skjønte hva hun gjorde da hun slapp lufta ut av ballongen. Men det interessante er at hun har ikke sluppet lufte ut av hodet, selv om endel tenker hun ikke har møblert topplokket på grunn av hennes forrige image, sier han.

- Hun har gjort bevisste valg, og vet hva hun gjør for å bygge opp sitt nye image. Hun tar mye mer sofistikerte valg når det gjelder klær. Om hun fortsetter på den linjen hun har lagt seg nå, og finsliper den, vil hun om noen år kunne ha anledning til å bli et forbilde for mange. Det skjedde med Posh-Spice, og det kan skje med Lene men i norsk skala selvsagt, påpeker den New York baserte stylisten.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.