*Nettavisen* Nyheter.

Se «Mass Effect 2» i aksjon

Nye heftige filmer fra den etterlengtede oppfølgeren.

30.11.09 09:54

Da rolleskytespillet «Mass Effect» kom til Xbox 360 i 2007 var det mange som satt igjen med måpende uttrykk. «Mass Effect» var utrolig vakkert, med en historie plukket fra øverste hylle. Det stavfestet utvikler Biowares plassering øverst på totempålen. Kanadierne som tidligere hadde levert perler som «Balder's Gate» og «Knight's of the old Republic» innfridde igjen.

«Mass Effect»:Enestående overlegent rollespill

I undertegnedes øyne blir «Mass Effect» stående i historien som en gyllen spillklassiker. De nyeste filmene publisert på Gametrailers.com av «Mass Effect 2» hinter om fortsettelsen på en mesterlig serie. De tre filmene tar for seg «gameplay», altså selve spillbarheten, og ulike dialoger, samt en filmsekvens.

Vekket for å redde verden

Denne filmsekvensen viser en samtale mellom hovedpersonen Shepard og den illusoriske mannen. (Illusorisk er å opprettholde en illusjonistiske skikkelse. Man er veldig mystisk og viser seg sjelden). Tilsynelatende har sistnevnte vekket Shepard fra mange år i søvndvale. Mye har skjedd i mellomtiden. Kriger har kommet og gått, kolonier har forsvunnet sporløst. Men denne gangen trenger de Shepards hjelp.

Slemmingene fra «Mass Effect», «the reapers» er tilbake på nye djeveltokt og hvem passer bedre til å håndtere situasjonen enn mannen som ga de grisejuling i første runde? Shepard selvsagt. Det avsløres ikke mye, men nok til at mystikken dveler rundt i hjernebarken på alle som har planer om å kjøpe «Mass Effect 2».

Se den første videoen fra «Mass Effect 2»:

HTML EMBED

Nye våpen og egenskaper

Spillbarhetsfilmen tar spesielt for seg Shepards nye egenskaper. Alt integrert med den nye valgbare klassen kalt «vanguard», eller for å norskifisere det, «fronttropp». Hva i all verden man kan kalle det nye talentet er usikkert. Drakten til vår helt har fått tilført noen fascinerende applikasjoner. Du kan nå skyte deg selv fremover mot fienden i superhastighet og kaste de av sted i saktefilm, før du drar opp geværet og skyter de fulle av bly mens de svever hjelpeløst i luften. Kult sant? Jeg tror det.

Shepard er også utstyrt med et nytt våpen i filmen. Helt klart romveseninspirert, tydelig et nyttig tilskudd. Så vidt filmen viser er det en god blanding av pumpehagle og maskingevær. Kanskje den besitter ulike skytealternativ? «Ohhh, joy!» Du kan også sende ut en slags elektronisk impolskule med dine bare hender. Det vil si med hanskene på drakten.

Se den andre videoen fra «Mass Effect 2»:

HTML EMBED

Godt stemmeskuespill

Den siste filmen serverer en dialog mellom Shepard og forskeren Mordin. Den røde tråden fra eneren er tilstedeværende, med interaktive samtaler hvor du kan velge ulike svaralternativer. Forhåpentligvis gir de respektive svarene forskjellige konsekvenser. Akkurat som i eneren. Ingen grunn til å tro noe annet.

Det andre som slår meg er at stemmeskuespiller utføres veldig bra. Mordin fremstår som en stresset og troverdig skapning. Den illusoriske mannen nevnt tidligere leverte også fremragende arbeid. Dette gir meg et knitrende håp for fremtiden, nærmere sagt mars 2010. Da lander «Mass Effect 2» i norske spillhyller.

Se den tredje videoen fra «Mass Effect 2»:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.