*Nettavisen* Nyheter.

Se Mette-Marits forvandling

Denne helga er det fem år siden kronprins Haakon sa ja til Mette-Marit Tjessem Høiby i Oslo domkirke. Se deres liv på video her.

26.08.06 15:00

BILDESPESIAL: Fem år med kronprinsparet

(SIDE2:) Lørdag 25. august 2001 var det folkefest i Oslo da kronprinsparet giftet seg. De ble viet i Oslo domkirke av biskop Gunnar Stålsett. Siden den gang har de rukket å få to barn - prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus.

-Et enormt press

- Det å gifte seg var helt fantastisk - jeg kommer aldri til å glemme den dagen. Inngangen til det å skulle bli kronprinsesse var ganske utfordrende. Et enormt press, innrømmer kronprinsessen i intervjuet med Elle.

Fredag og lørdag har kronprinsparet feiret ved å markere sitt engasjement for andre. Lørdag formiddag er de tilstede i Spikersuppa i Oslo på et arrangement som fronter sakene de støtter og som samler inn penger til dem.

VIDEOKLIPP: SE KRONPRINSPARETS FEM ÅR PÅ VIDEO (gratis)

I løpet av de fem årene har også kronprinsesse Mette-Marit utviklet seg til å bli selvsikkerheten selv på offentlige arrangementer. Der hun før kunne virke litt sjenert, stråler hun nå av sikkerhet og selvtillit i sin framferd.

Stilikon
I tillegg har hun også gjennomgått en forvandling stilmessig. Fra å være tilhenger av joggesko og jeans, blir hun nå sett mest i flotte designerdrakter og motekjennere har utropt henne til stilikon.

NRK viser fredag et 30 minutters langt intervju med kronprinsparet i forbindelse med bryllupsdagen klokken 19.55.

Lørdag deltar kronsprinsparet på offentliggjøring av vinnerne av Hunmanitærfondets stilkonkurranse i Spikersuppa.

Se bilder av kronprinsparet under

LES MER OM KRONPRINSPARET:

Send inn dine gratulasjoner her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.