*Nettavisen* Nyheter.

Se nærmere på Sonys «motion controller»

Foto: (Getty Images)

Bevegelsesfølsom kontroller kommer til Playstation 3 våren 2010. Se hvordan den fungerer.

30.09.09 12:57

VIKTIG INFORMASJON:Fra 1. oktober bruker Spillmagasinet ikke nettadressen spill.no. Lagre spillmagasinet.no i bokmerkene dine.

(Spillmagasinet): På spillmessen E3 2009 demonstrerte Sony en ny type maskinvare i utvikling til Playstation 3, «PS3 Motion Controller». Enkelt fortalt består teknologien av en stav med et lysende hode på toppen som gjør at PS3-kameraet PS3-kameraet Playstation Eye kan følge stavens bevegelser.

I en fersk video fra den offisielle Playstation-bloggen dykker ingeniørene bak teknologien, Richard Marks og Anton Mikhailov, dypere ned i kontrollernes muligheter og funksjonalitet. Noe av det Sony viser fram er du muligens kjent med fra før, mens andre ting er helt nytt. Ifølge Sony registrerer PS3-kameraet bevegelser ned til millimeteren og utviklerne demonstrerer også at kameraet tolker bevegelsene i tre dimensjoner.

Dette er den tredje videoen fra Sony som demonstrerer den bevegelsesfølsomme kontrolleren, se alle de offisielle videoene nedenfor.

Video #3

HTML EMBED

Kontrollerne skal etter planen lanseres i løpet av våren 2010. I et lekket dokument som angivelig kommer internt fra Sony opplyses det at kontrollerne kan slippes i mars i Japan. Ifølge dokumentet ser Sony for seg at de vil selge mellom fire og fem millioner kontrollere. «Virtua Tennis» skal være et av spillene som skal bli kompatible med kontrollerne.

Microsoft har annonsert at også Xbox 360 får bevegelsesfølsomme kontrollere som en del av prosjektet Natal.

Se de to første videoene om «PS3 Motion Controller» nedenfor:

Video #2

HTML EMBED

Video #1

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.