RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se nakenstuntene fra 2003

Det er snart 30 år siden en tilskuer for første gang løp naken rundt på en idrettsarena. Men fenomenet lever videre i beste velgående. Her er noen av høydepunktene fra 2003.

Vi hadde i vår en liten sak om tilskuere som spradet nakne rundt på idrettsarrangementer, såkalte streakere. I etterkant av denne saken har folk tipset oss jevnt og trutt hver gang en streaker har dukket opp på et idrettsarrangement. Derfor har vi nå plukket frem noen nye høydepunkter fra 2003.

Verdens første streaker
Først tar vi et tilbakeblikk på hvordan fenomenet oppstod. Når folk løper nakne rundt på idrettsarrangementer og lignende kalles de for streakere. Dette er et relativt nytt fenomen som har sitt opphav fra 70-tallet. Da begynte med at studenter i USA kastet klærne i forbindelse med demonstrasjoner.

En av de aller første som gjorde slike nakenstunts, var Michael O'Brien som hoppet rundt naken foran 53.000 tilskuere på en rugbykamp mellom England og Frankrike i april 1974

En annen som har satt standarden for streaking, er Michael Angelow. I august 1975 hoppet han rundt på cricketturneringen Ashes Test iført gymsokker og ingenting annet. For dette stuntet ble han belønnet med en rekke førstesideoppslag i engelske aviser og en bot på 25 pund.

Han inspirerte også en rekke andre til å gjøre det samme og i dag er dette et kjent fenomen

Sjekk bildene
I de aller fleste tilfeller er dette morsomt å se på for oss som er publikum. Selv om fenomenet er uforståelig for de fleste av oss er det likevel utrolig morsomt å se når lovens lange arm eller kjente idrettsutøvere løper etter nakne personer.

I bildekarusellen oppe til høyre finner du bilder av streakere som har fått sine mer eller mindre velfortjente minutter i verdenspressens rampelys.

Et morsomt streakerstunt under en fotballkamp mellom Fyllingen og Brann 21. mai ble filmet av TV 2. Dette morsomme stuntet kan du se på web-TV. Dette klippet finner du oppe til høyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere