RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se nettets levende latterkuler

Noen har fått sitt etterlengtede gjennombrudd på nettet, mens andre har blitt levende latterkuler helt ufrivillig.

(SIDE2): Det er VH1 som har tatt en gjennomgang av de 40 største kjendisene på nett. På listen finner man en rekke personer som bevisst har jobbet for å bli nettkjendis, mens det samtidig er en rekke kjendiser der som garantert ville vært foruten den oppmerksomheten de har fått.

Her ser du topp tre:

1. Fengende sommerhit
Førsteplassen går til Gary Brolsma fra New Jersey. Han ble i 2002 en av verdens mest omtalte personer da en video av han som mimet til sommerhiten «Dragostea Din Tei» ble sluppet på nettet.

Mens millioner av mennesker pekte og lo, gikk til slutt Brolsma som da var 19 år gammel i dekning for pressen. Siden den gang har han snakket ut om hendelsen flere steder, og han har sluppet flere mimeversjoner.

Den originale ser du under

2. Star Wars i ny drakt
På andreplass fulgte Ghyslain Raza fra Quebec. Hans uheldige video ble lekket til nettet av hans klassekamerater i 2003.

Han hadde lånt et av skolens kameraet og spilt inn sin egen versjon av Star Wars. Der han brukte en trestav som lyssabel.

Han glemte imidlertid å slette filmen og klassekamerater lekket den på nettet. Der ble den en av de mest populære filmene gjennom tidene. Til tross for mye latter fikk Raza store problemer etter denne filmen.

Så selv om den er et av nettets morsomste fenomener, er den også et bevis på at uskyldig moro kan bli svært alvorlig for den det gjelder. Hans foreldre gikk til søksmål mot de andre barnas foreldre i etterkant av episoden. Det endte med et forlik og et ukjent erstatningsbeløp.

Du ser videoen under

3. Hoppet før Eminem
Å være hvit rapper er kanskje ikke verdens enkleste ting. På 80-tallet laget Denny Blaze en flere demoer som han håpet skulle gi han et endelig gjennombrudd som artist.

Gjennombruddet kom først 17 år senere da en av videoene, «Average Homeboy», havnet på YouTube. Blaze har fått stjernestatus, men noen stor artist blir han neppe. Du ser han under.

Se hele listen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere