*Nettavisen* Nyheter.

Se nøye på dette bildet

Foto: AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA

Catwalkmodellen Lea T. har ikke alltid sett slik ut.

04.06.11 09:11

(SIDE2:) Den transseksuelle modellen Lea T. var en av modellene som viste Blue Mans nye bikinikolleksjon onsdag.

Kysset Kate Moss
Lea T. er 28 år gammel og kommer fra Brasil. Hun har vært modell i blant annet Vogue Paris og LOVE. Oppdraget for sistnevnte magasin fikk oppmerksomhet fordi hun kysset Kate Moss på coverbildet.

Men opprinnelig var hun altså en mann.

- Født i feil kropp
Modellen ble først kjent da hun ble intervjuet av Oprah Winfrey i februar. Her fortalte hun at hun ble født som Leandro Cerezo. Men allerede som barn følte hun at hun ikke var som de andre guttene.

- Jeg håpet jeg var homofil, fordi for familien min ville det vært mindre smertefullt. Og da kunne jeg hatt et normalt liv. Men det er noe i hjernen din - født i feil kropp, sa hun ifølge Telegraph.co.uk.

Støttende foreldre
Fordi hennes foreldre er katolske og konservative, var hun nervøs for fortelle dem om at hun ikke følte seg som en gutt. Heldigvis var de støttende.

- Alle trodde det ville bli et stort sjokk, men faktisk overrasket faren min meg ved å ta det så naturlig. Han sa: «Hvis du er en gutt, hvis du er en kvinne, hvis du vil være en hund, uansett hva du vil være, vil jeg elske deg for den du er,» sa Lea T. ifølge Daily Mail.

Hun begynte prosessen med kjønnsskifte i 2008, og skal nå være ferdig.

4299

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag