Trodde du USAs president Barack Obama var ferdig med fødselsattestsaken? Niks. Lørdag var det «payback time» overfor milliardæren Donald Trump. På den årlige pressemiddagen i Det hvite hus, der den sittende presidenten ikke går av veien for å opptre som stand-up-komiker, fikk Trump så hatten passet.

Selv satt han nokså mutt i salen og måtte tåle gjentatt vitsing om sin egen person - selv om Obama danderte det med vel så mye selvironi.

«The Donald»
- Ingen er lykkeligere over endelig å kunne legge fødselsattestsaken til siden enn «The Donald». For det betyr at han kan fokusere på viktigere saker. For eksempel: Var månelandingen en bløff? sa Obama og brukte Trumps kallenavn.

Presidenten la så an en alvorlig mine og sa at han visste at Trump har en tung merittliste og mye å stri med. Deretter begynte han å snakke om TV-serien som har gjort Trump kjent for det brede publikum, «The Apprentice», der Trump selv velger og vraker blant håpefulle kandidater som drømmer om en framtid i hans forretningsimperium og der de uheldige får beskjed om å pakke og dra med replikken «You're fired!».

- Hadde holdt meg våken om natta
- Det er slike avveininger som ville holdt meg våken om natta, sukket Obama til mye latter og humring fra pressefolkene i salen.

Donald Trump har mer enn antydet at han kan tenke seg å stille som kandidat ved presidentvalget og utfordre Obama.

Og Obama hadde mer på hjertet om den mye omtalte fødselsattesten:

Viste Disney-film
- I tillfelle det skulle bli mer spørsmål om hvor jeg er født, vil jeg i kveld gå enda lenger - og legge fram min offisielle fødselsvideo. Jeg advarer dere. ingen har sett dette opptaket på 50 år, sa Obama - før han på videoskjermen viste en scene fra tegnefilmen «Løvenes konge», som ikke utspiller seg på Hawaii, men i Afrika.

- Nei, skulle du ha sett, lød Obamas replikk da sekvensen var over, før han pekte mot bordet der folkene fra den konservative TV-kanalen Fox News satt.

- For ordens skyld, ville jeg bare gjøre det klart for dere at dette var humoristisk ment. Hvis dere er i tvil, kan dere ringe Disney. De har også en lengre versjon dere kan få se, sa han.

Se hele Obamas tale på pressemiddagen her, der han innleder med å vise en tullevideo med låten «I'm a real american»:

HTML EMBED