*Nettavisen* Nyheter.

Se og Hør avviser ensidig fremstilling i drapssak

Se og Hør i Norge og Danmark trues med søksmål etter oppslag hvor en norsk kvinne beskylder en dansk kvinne for å ha vært med på drap. Norske Se og Hør sier de prøvde å få uttalelser fra den danske kvinnen.

20.06.08 11:06

I artikkelen hevder en norsk kvinne at hun og hennes daværende danske lesbiske kjæreste var sammen om drapet som skjedde i 1994. De to har tidligere vært siktet for drapet, men saken er blitt henlagt.

– Påtalemyndigheten har for lengst gitt opp å få reist tiltale i saken, og nå kan de to ukebladene vente seg å bli saksøkt, sier advokat Niels Fjeldberg til NTB. Han representerer den danske kvinnen som blir beskyldt for drap.

Den danske advokaten hevder at Se og Hør ikke har brydd seg om å få en uttalelse fra hans klient. Den danske kvinnen ble navngitt, og det ble i tillegg publisert et bilde av henne.

Norske Se og Hør påstår imidlertid at bladet nettopp prøvde på det:

– Vi intervjuet henne mandag. Jeg hørte selv på samtalen mellom vår journalist og kvinnen, som varte i omtrent et kvarter. Vi stilte henne en rekke spørsmål og hadde satt av godt med plass til henne i ukens nummer, men hun ville ikke uttale seg på trykk, sier reportasjesjef Jørn Wisløff i Se og Hør til NTB.

Dansk Se og Hør viser i sitt forsvar til at det ikke er dem som henger ut den danske kvinnen.

- Vi siterer bare det norske bladet, sier sjefredaktør Henrik Qvortrup til NTB.

Advokat Fjeldberg har imidlertid en litt annen versjon og forteller om et tilbud hans klient mottok fra det danske ukebladet:

– Hun skulle gi dem eneretten til sin historie i bytte mot en 14 dagers ferie på Gran Canaria. Min klient svarte med å si: "Fuck you". Jeg overhørte selv samtalen, sier advokaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.