*Nettavisen* Nyheter.

Se og Hør uten status

Se og Hør får ennå ikke status-avklaring. Medieforsker Sigurd Høst har utredet avisbegrepet. Opprinnelig skulle det offentliggjøres på mandag.

20.06.08 11:02

Det viser seg at Oslo fylkesskattekontoret kan holde rapporten fra Høst tilbake i noen uker. Begrunnelsen er offentlighetslovens paragraf 5, annet ledd.

Høst har vurdert avisbegrepet, og ikke Se og Hør, slik de fleste antok. Avisbegrepet viser seg modent for både diskusjon og fornyelse.

– Vi må se i hvilken grad Høsts utredning skal gå inn i vår saksforberedelse, og regner med å ha konkludert innen slutten av november på hvorvidt publikasjonen er å betrakte som ukeblad eller avis, sier lederen av avgiftsavdelingen i Fylkesskattekontoret, underdirektør Olav Skjeldal, til Dagens Medier.

Skjeldal regner med at pressen er interessert i å få en nyere definisjon av begrepet enn den Hellerudkommisjonen kom med i 1966 – 67, og understreker at fylkesskattesjefen ikke har tenkt å holde dokumentet hemmelig i all evighet.

– Vi tror det kan være til nytte i andre saker om trykt skrift, både for etaten og for mediebransjen selv, sier Skjeldal. Se og Hør definerte seg overraskende som avis i høst, for å slippe unna momsen. Fylkesskattekontoret prøver nå å finne ut hva en avis er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.