*Nettavisen* Nyheter.

Se og Hør visste om bildene

Assisterende sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør er kjent med bildene, men ønsker ikke å si hva han mener om dem.

19.11.08 19:53

Haave bekrefter at ledelsen i Se og Hør kjenner til bildene av en av deres journalister sammen med glamourmodellen Charlotte Fredriksen som inntil nylig var å se på Fredriksens blogg. Han sier bildene ikke er tatt i samråd med Se og Hørs ledelse.

- Utover det har jeg ikke lyst å kommentere saker om navngitte reportere i Se og Hør. Men ta med at hun som alle andre opptrer som en fri person på fritiden, sier Haave.

- Så hva journalisten gjør på fritiden har ingenting med hvem og hva hun skriver om i Se og Hør?

- Det har jeg ikke sagt.

- Men hva mener du om det?

- Da er vi tilbake til det at jeg ikke ønsker å kommentere saker om reporterne våre, sier Haave som hevder at bildene ikke er blitt en personalsak i Se og Hør.

Venner med kjendiser
Ellers ser han ikke noe problem med å pleie vennskaplige forhold med kjendiser på friden.

- Vi har sagt til våre reportere at de gjerne må være venner med kjendisene. Gjerne private venner, sier Haave.

- Så du anser det ikke som et problem at deres journalister skriver om sine venner i Se og Hør?

- Hvis man har personlige venner, så er det greit at det blir opplyst overfor redaktøren i Se og Hør. På samme måte som det er viktig at man i TV 2 Nettavisen opplyser om at journalisten som skriver disse sakene har jobbet i Se og Hør tidligere (Thomas Olsen, red.anm.), sier Haave som forteller at det finnes interne diskusjoner om etikken i redaksjonen.

- Kommer journalisten til å få skrive flere artikler om Charlotte Fredriksen etter dette?

- Hvis hun kommer opp med gode vinkler, så vil jeg ikke utelukke at vi vil se hennes byline på nye saker om Fredriksen, svarer Haave.

- Vær forsiktig
Haave oppfordrer samtidig TV 2 Nettavisen om å utvise forsiktighet i det han mener har utartet seg til en heksejakt mot en av hans reportere som følge av episoden på Mira Craigs bursdagsfest.

- Jeg håper dere utviser et ansvar overfor en ung reporter og tenker på hvordan det er for henne å bli hengt ut med navn og bilde i landets største avis, etter at dere har brutt ett av journalistenes og redaktørenes største styringsvertkøy, Vær Varsom-plakaten, ved å utlevere upublisert materiale. Selv synes jo dere saken var en bagatell, i hvert fall skrev dere ikke om den. Men når dere nå har fått den på trykk i VG, øyner dere sjansen til å skrive mer om saken, sier Haave med klar adresse til oppslaget i VG mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag