*Nettavisen* Nyheter.

Se opp for disse!

Procycling.no har snakket med Gino van Oudenhove om startfeltet i årets Ringerike Grand Prix.

02.06.10 11:21

De offisielle startlistene kommer ikke før tirsdag kveld, men med Rogaland Grand Prix friskt i minnet, ventes det få endringer på noen av de utenlandske lagene.

Procycling.no har derfor dristet seg til å diskutere årets felt med Gino van Oudenhove allerede nå.

- På papiret: Hvem ser ut som de sterkeste lagene?

- Vi frykter nok danske Glud & Marstrand og svenske Cyklecity mest. Disse lagene har erfaring og flere ryttere som har vært proffer tidligere. Lasse Bøchmann (tidligere Team CSC), Mats Christensen (Quick Step/Barloworld) og Troels Vinther (Unibet) har alle vært ute før, mens Cyckecity blant annet stiller med Lukas Persson (Unibet) og Johan Lindgren (Francaise des Jeux), sier van Oudenhove til procycling.no.

- Rabobank er jo et navn som klinger godt, men denne gjengen er kanskje ikke den aller verste å møte?

- Nei, de stiller med et veldig ungt lag. De aller fleste er juniorer som er født 1990 og 1991. Jeg regner også med at Maurice Vrijmoed (født 1988) stiller til start. Selv om disse guttene er uerfarne og mangler kjørestyrke, så kommer de til å kjøre som de beste lagene. De har en god, ung rytter i Wilco Kelderman. Jeg regner med det er han de satser på i sammendraget forteller Team Joker Bianchis sportsdirektør.

12 utenlandske lag
Ifølge arrangørens pressemelding deltar det 168 ryttere fra totalt 14 nasjoner i rittet. Det stiller 12 utenlandske lag i årets Ringerike Grand Prix: Team Designa Kjøkken, Glud & Marstrand (begge fra Danmark), Rabobank Continental, Van Vliet ( begge Nederland), Team Raleigh (Stor Britannia), ISD Continental Team (Ukraina), AC Sparta Praha (Tsjekkia), det svenske landslaget, Borås CA og Team Cykelcity (alle Sverige), Tyrol Team (Østerrike) og Team Jayco-Skins (Australia).

Sportdirektøren medgir at han ikke kjenner alle de utenlandske lagene like godt.

- Jeg fikk sett ISD-laget under Rogaland Grand Prix, men det holder jo ikke til å felle noen dom. Jeg vet at Vitalij Popkov (som vant rittet) har en del seirer fra før av, men det har kommet i andre østeuropeiske ritt. Det er ikke det jeg følger tettest.

- Hva med Team Jayco-Skins?

- De har kjørt veldig godt når vi har møtt dem i ritt tidligere. Luke Durbridge er et navn å merke seg. Han har blitt tempoverdensmester i juniorklassen både på landeveien og på bane.

Tidligere Cervélo-rytter
Et annet navn man drar kjensel på er Dan Fleeman som fikk et år sammen med Thor Hushovd i Cervélo TestTeams debutsesong. Det ble imidlertid med den sesongen for briten. Nå har han slått seg ned i Team Raleigh. I tillegg er Team Designa Kjøkkens Sergei Firsanov blant favorittene i sammendraget.

- Hva med de øvrige norske lagene, kan man håpe på at de markerer seg i et slikt selskap?

- Vi så vel også på søndag, når nivået blir litt høyere, at de nestbeste norske lagene ligger litt lavere nivåmessig. De blir i hvert fall vanskelig for dem å gjøre noe kollektivt. Når vi ligger igjen med tre mann, har de kanskje bare en igjen. Jeg mener fortsatt at det er oss og Team Sparebanken Vest som er de norske lagene å se opp for, avslutter van Oudenhove.

Kontinentallagene Plussbank Cervélo og Team Ringeriks-Kraft stiller også til start. Det samme gjør 12 andre norske sykkelklubber.

Den første etappen starter i Geilo onsdag. Rittet avsluttes på Hønefoss søndag.

Du finner full oversikt og foreløpig startliste her!

Les flere saker på procycling.no!

Følg oss på Facebookog Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.