RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se opp for sommerjobbfellene

Sist oppdatert:
Hver femte sommerjobb kan gi deg problemer. Sjekk dine rettigheter.

Hvert år oppdager LOs Sommerpatrulje at så mye som 20 prosent av ferievikarene ikke har ordnede lønns- og arbeidsvilkår i forbindelse.

For 22 året på rad skal derfor patruljen oppsøke sommervikarer over hele landet og sjekke både lønns- og arbeidsvilkår. Sommerpatruljen rekker naturligvis nok ikke å besøke alle, så det kan være lurt å selv sjekke dine rettigheter.

Skriftlig arbeidskontrakt
Ifølge Arbeidsmiljøloven skal du ha skriftlig arbeidskontrakt uansett hvor lenge du skal jobbe. I arbeidskontrakten skal det gå frem blant annet avtalt lønn, ferie og feriepenger, arbeidssted, pauser, oppsigelsesfrister, lengde og plassering av daglig og ukentlig arbeidstid. Arbeidskontrakten sikrer både deg og arbeidsgiver mot misforståelser. Forslag til arbeidskontrakt kan lastes ned på Arbeidstilsynets hjemmeside.

En muntlig avtale er også forpliktende. Men hvis det oppstår uenighet mellom deg og arbeidsgiveren, kan det i ettertid være vanskelig å slå fast hva den muntlige avtalen egentlig gikk ut på.

Opplæring
Du har krav på opplæring når du er ny i en hvilken som helst jobb. Opplæringen skal minst omfatte helse, miljø, sikkerhet, virksomhetens verneregler og hvordan arbeidet skal utføres. Dersom det er påbudt å bruke verneutstyr i jobben skal arbeidsgiver både skaffe og betale utstyret for deg.

Det er arbeidsgivers plikt å sørge for at opplæring finner sted. Opplæringstiden skal være lønnet.

Ikke jobb svart
Ikke la deg friste til å jobbe ”svart”, det vil si uten å betale skatt. Svart arbeid er ulovlig og straffbart. Jobber du svart mister du også rett til blant annet feriepenger, arbeidsledighetstrygd, sykepenger, pensjon og yrkesskadeforsikring.

Hvis du tjener mindre enn 39 997 kr i året kan du bruke frikort. Frikort er et skattekort som viser arbeidsgiver at det ikke skal trekkes skatt. Frikort kan bestilles på hjemmesiden til Skatteetaten.

Hva har du krav på i lønn?
Det finnes ikke noen lovfestet minstelønn i Norge. Det betyr at lønn i utgangspunktet er opptil deg og din arbeidsgiver å bli enige om. Den avtalte lønnen skal komme frem av arbeidskontrakten.

Hvis du er organisert og jobber i en virksomhet som har tariffavtale er du garantert en minstelønn. Tariffavtalen sikrer deg i tillegg den femte ferieuka, ekstra betaling ved overtid og tillegg i lønn for arbeid på kveld, natt og i helger for å nevne noen av fordelene.

Husk lønnsslipp
Du skal ha en skriftlig lønnsslipp i forbindelse med lønnsutbetaling. Lønnsslippen skal inneholde informasjon om utbetalt lønn, beregningsgrunnlaget for feriepenger og eventuelt trukket skatt.

Ta vare på lønnsslippen din, den er ditt skriftlige bevis på at du har trukket og betalt skatt. Hvis arbeidsgiver ikke benytter lønnsslipper kan det være et tegn på at det foregår ”svart” arbeid.

Manglende lønn
Går bedriften du jobber i konkurs har du fortsatt krav på lønnen du har opparbeidet deg. Ta kontakt med Arbeidstilsynet med en gang hvis lønnen uteblir, så risikerer du ikke at kravet ditt blir for gammelt.

Arbeidstid og overtid
Arbeidsmiljøloven legger til grunn at normal arbeidstid ikke skal overstige ni timer om dagen og 40 timer i uken. Arbeider du mer enn dette regnes det som overtid, og da skal det utbetales overtidstillegg på minst 40 prosent i tillegg til lønn.

I virksomheter med tariffavtale er arbeidstiden 37.5 timer pr. uke. Her utbetales det minst 50 prosent, og opptil 100 prosent overtidstillegg etter normal arbeidstid.

Arbeidstider og aldersgrenser
Barn under 15 år og barn i skolepliktig alder skal ikke arbeide mellom kl. 20.00 og kl. 06.00. Det finnes unntak fra denne bestemmelsen, blant annet for kulturelt eller kunstnerisk arbeid.

Arbeidstiden for ungdom under 15 år må ikke overstige syv timer per dag og 35 timer per uke. Den siste regelen gjelder i skolens ferie.

Ungdom mellom 15 og 18 år som ikke er skolepliktig skal som hovedregel ikke arbeide mellom kl. 23.00 og 06.00. Også her er det gjort unntak for enkelte typer arbeid som for eksempel arbeid som avisbud.

For ungdom mellom 15 og 18 år som ikke er skolepliktig, er grensene åtte timer daglig og 40 timer ukentlig arbeidstid. Overtidsarbeid er ikke tillatt for denne gruppen unge arbeidstakere.

For ungdom over 18 år gjelder lovens alminnelige grenser på ni timer daglig og 40 timer ukentlig arbeidstid. Mange arbeidsplasser har imidlertid avtale om kortere arbeidstid.

Pauser
Personer under 18 år har krav på pause i minst en halv time dersom det jobbes over fire og en halv time.

Etter fylte 18 år har du rett til pause etter å ha jobbet i fem og en halv time. Dersom arbeidstiden er åtte timer eller mer, skal pausen være på minst en halv time. Dersom arbeidet er lagt opp slik at du ikke kan gå fra arbeidsstedet i spisepausen, har du rett til å få betalt også for pausen.

Hvis du blir syk
Dersom du har jobbet i minst fire uker hos samme arbeidsgiver har du rett til sykepenger fra første sykefraværsdag. De første to månedene av arbeidsforholdet må du ha sykmelding fra lege for å få rett til sykepenger. Har du jobbet på samme sted mer enn to måneder, er det nok med egenmelding hvis du ikke er syk i mer enn tre kalenderdager sammenhengende.

Oppsigelse
For midlertidige ansettelser er det vanligere med en kortere oppsigelsestid enn for fast ansatte. Se hva arbeidsavtalen mellom deg og arbeidsgiver opplyser om på dette punktet. Er det blitt avtalt en prøveperiode er oppsigelsestiden 14 dager.

Skriftlig sluttattest
Du har krav på skriftlig sluttattest når du slutter i jobben. Sluttattesten skal inneholde informasjon om arbeidstakers navn, fødselsdato, hva arbeidet har bestått i og om arbeidsforholdets varighet. Du kan i tillegg be om en mer utførlig attest. Ta vare på sluttattesten den kan være viktig når du skal søke på nye jobber.

Kontakt LOs sommerpatrulje
Trenger du mer informasjon kan du kontakte LOs Sommerpatrulje. Sommerpatruljens informasjonstjeneste er åpen fra 11. juni til 10. august 2007. Daglig åpningstid er fra kl. 09.00 – 17.00.

Du kan ringe 81001999 eller sende e-post til sommerpatruljen@lo.no. Du kan også sende en SMS-melding med bokstavene SP til 2030. Her kan du tipse sommerpatruljen om arbeidsplasser som bør besøkes.

I tillegg finner du mer informasjon på hjemmesiden til Arbeidstilsynet .

Kilder: LO-ungdom, LO og Arbeidstilsynet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere