RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Se på Mary og Frederik!

Sist oppdatert:
Stjal showet på kongeball.

NEW YORK (Side2): Det danske kronprinsparet tok gulvet til jubel fra de 1200 gjestene under fredagens festmiddag i New York.

Kronprins Frederik (43) dro med seg sin vakre kone ut på det store dansegulvet og åpnet dermed for alvor festen. De danset alene til Frank Sinatras klassiske «Fly me to the moon» før de vinket på resten av gjestene. Gulvet på Hilton Hotel fyltes raskt opp, men æresgjestene kong Harald og dronning Sonja, og kong Carl Gustaf og dronning Silvia lot svingomen være.

Så forelsket

Det er ingen tvil om at Kronprinsesse Mary (39) og Frederik er svært forelsket i hverandre, det formelig gløder av paret som ikke er redd for å vise følelsene sine i det offentlige.

Mary stilte i glitrende tettsittende kjole med lange ermer, og med matchende høye hæler til var hun ganske enkelt et syn på festen. Den figurtrange kjolen viste en sprek og slank kropp – en skulle ikke tro at den danske kronprinsessen som jo fikk tvillinger i januar. De to små ble riktignok hjemme i Danmark under USA-besøket som ble innledet torsdag.

Kronprinsparet har hatt et hektisk skjema og valgte å dele seg den første dagen. Mary inntok New York alene, mens Frederik reiste til Boston.

Det ble med et par danser før paret reiste tilbake til hotellet litt over klokken 23 på kvelden. En kort stund etter trakk og kongeparene seg tilbake, men festen varte ut i det sene nattetimer.

Gratulerte 100-åring

De kongelige og presidentene på Island og i Finland gjestet 100-årsjubileet til American-Scandinavian Foundation.

Det var dansk-amerikaneren Nis Poulsen grunnla foreningen i 1911 med mål om å styrke båndene mellom USA og Skandinavia. Det var mange prominente amerikanere som ville gratulere forening, og under middagen fikk gjestene videohilsen av tidligere president Clinton som påpekte at USA kan lære av den nordiske lederånden. USAs ambassadør i Norge, Barry White, overbrakte en hilsen fra president Barack Obama, og det ble også lest opp en hilsen fra George Bush som gratulerte 100-åringen.

Kongeparet avslutter sitt USA-besøk lørdag ettermiddag med besøk i Sjømannskirken i New York.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere