RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Forsvaret)

Se på soldaten!

Sist oppdatert:
Kronprinsen på besøk i Afghanistan - se bilder!

(SIDE2): Kronprins Haakon (36) har denne uken besøkt de norske styrkene i Afghanistan og fått innføring i deres hverdag i landet. I godt og vel ett døgn fulgte Haakon soldatene og fikk besøke både Kabul, Meymaneh og Faryab der de norske styrkene holder til.

Se bildeserie nederst i saken!

Soldat-skryt
Ifølge Forsvarets hjemmesider møtte kronprinsen soldatene med mye varme og skryt.

- Når jeg er ute og reiser og i møter i Nato og andre fora får norske soldater gode skussmål. Dere i spesialstyrkene får mye skryt for å være målrettet, seriøse og profesjonelle, fortalte kronprins Haakon til spesialjegerne. Disse soldatene løser spesielle og særdeles krevende oppdrag i og rundt den afghanske hovedstaden Kabul.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her

Luftig tur
Kronprinsen var med på en demonstrasjon i evakueringshelikopteret til Norwegian Aeromedical Detachment (NAD), og i en simulert redningsaksjon fikk han oppleve hele kjeden av operasjoner som må til for å redde liv.

- Det var fint for meg å få komme ned hit og se med egne øyne hvordan situasjonen er for de norske styrkene her i landet. Jeg er imponert over det norske styrkebidraget og jeg har lært mye, sier Haakon.

Dagen ble avsluttet i Kabul med møter med FNs spesialutsending Kai Eide, Afghanistans utenriksminister Dadfar Spanta og ambassadør Kåre Aas, og en middag med nordmenn som befinner i landet.

Haakon har selv utdannelse fra Marinen og har 1. avdeling av krigsskoleutdannelsen ved Sjøkrigsskolen i Bergen.

2299

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere