Se, Playstation 3 i Norge!

Spillmagasinet dro på tokt. Se ferske bilder og få de siste detaljene her.

19.10.06 10:43

NYDALEN (Spillmagasinet): Den 17. oktober landet den første Playstation 3-konsollen i Norge, nærmere bestemt klokken elleve, skal vi tro innsidebloggen ps3.blogg.no.

Spillmagasinet dro sporenstreks til Nordisk Film, som distribuerer Playstation i Norge, og nektet å gå hjem før vi hadde fått sett, tatt på og fotografert konsollen selv.

Alt om:Playstation 3.

Ferske detaljer

Nordisk Film kom også med en oppklaring og et par ferske detaljer.

Først og fremst kommer maskinen i mars, tross spekulasjoner om at den kunne lide enda en utsettelse - til mai. Ryktene kom fra den spanske nettsiden Meristation som hevdet å ha pratet med store høvding i Sony, Ken Kutaragi selv.

- Ken hadde aldri pratet med nettsiden, sier Hege Røe i Nordisk Film og forsikrer at maskinen kommer i mars som annonsert.

Maskinen som nå finnes i Norge er en såkalt debugger, en spesialmaskin som kan kjøre programvare som ennå ikke er ferdig.

Dessverre manglet den nødvendige oppdateringer slik at vi ikke kunne teste spill på den, men vi er lovet at maskinen snart skal være klar for bruk.

Spillmagasinet kommer med flere oppdateringer om konsollen og lanseringspillene i tiden fremover.

Så stor harddisk du vil

Playstation 3 leveres i to versjoner, en med en harddisk på 20 gigabyte, og en annen på 60 gigabyte.

Dette kan du imidlertid oppgradere som du vil senere.

- Det sitter en helt standard harddisk til bruk i bærbare datamaskiner i PS3, og du kan bytte den ut med en hvilken som helst harddisk selv, forklarer Morten Christoffersen i Nordisk Film.

Oppdateres konstant

En av de største nyhetene med Playstation 3 er Sonys kommende onlinetjeneste.

Nøyaktig hva onlinetjenesten består i byte for byte vet vi ennå ikke, men av detaljene vi kjenner minner den svært om Microsofts Xbox Live.

Playstation Network Platform (la oss håpe de finner et sprekere navn) kommer til å ha en gratis basisutgave som blir tilgjengelig fra den dagen du kjøper PS3, skriver Eurogamer.

I motsetningen til Xbox Lives gratis sølvabonnement, skal du kunne spille mot andre i nettverket også i gratisversjonen.

Basisversjonen vil også tilby video- og vanlig chat, meldingssystem, vennekobling, ranking og muligheten til å laste opp og ned data til spill.

Det er knyttet sunn skepsis til Sonys kommende onlinetjeneste, men Christoffersen er ikke bekymret.

- Som med Playstation Portable vil PS3 ha oppgraderbar firmware, som gir oss nye muligheter hele tiden, forklarer han.

Det var omtrent det vi fikk ut av Nordisk Film i denne omgang.
For mer om Playstation 3, sjekk ut vår tidligere dekning.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.