Klokka 12.20 torsdag opphevet Luftfartstilsynet alle restriksjoner i norsk luftrom. Prognose basert på de siste værkartene og askevarslene tilsier med stor grad av sikkerhet at norsk luftrom vil være åpent fram til 08.00 fredag, melder Avinor torsdag kveld. Men flyselskapene følger ulik praksis, og mange reisende opplevde at deres avgang ble kansellert.

Sitter du askefast? Fortell om det i kommentarfeltet eller tips oss på SMS/MMS på 2030 eller send epost til tips@nettavisen.no.

Flyselskapene SAS og Widerøe har innstilt en rekke avganger på Vestlandet, mens Norwegian fortsatt flyr, melder VG Nett.

- Vi ligger i en sone vi ikke kan garanterere at det ikke er aske, og det er opp til flyselskapene å avgjøre om de vil fly, sier terminalsjef Alf Sognefest på Flesland til bt.no.

Ifølge avisa har SAS bestemte seg for å utsette alle flygninger fra Flesland torsdag kveld, mens Widerøe har innstilt sine fly.

- På vår side er det slik at luftrommet er åpent og flyplassen er åpen, og da flyr vi, forklarer Norwegians markedsdirektør Åsta Braathen ifølge bt.no.

Widerøe sier de følger rådene de får fra flyprodusenten.

- Vår produsent sier at vi ikke skal fly nå siden det er et område som er forurenset. De skiller kun på forurenset og ikke forurenset luft, sier informasjonssjef i Widerøe Siw Sandvik til NRK.

- En av grunnene er at de sier at flyene må inspiseres etter flyging når de flyr i slik luft, og vi har ikke klart å få til en slik ordning nå, sier hun.

Her får du full oversikt over flygingene til Widerøe på torsdag.

Selskapet opplyste tidligere på torsdagen at de planla å fly store deler av ruteprogrammet. Men nå må de altså avlyse flere flyginger på Vestlandet.

SAS opplyser på sine nettsider at de planlegger å fly bortimot et fullt trafikkprogram i Norge fredag 23. april.

Se liste over hvilke SAS-fly som går her

Aktuelle lenker:

Avinor

Luftfartstilsynet

Norwegian

Reishjem.no

SAS på Facebook

Widerøe