Da Nettavisen var ute for å sjekke tilstanden på Operahuset på mandag, var resultatet slående.

Store brune flekker, store forskjeller i hvitheten, sigarettstumper og snusflekker.

Se bilder av operataket i bunnen av teksten

- Vi er i en vanskelig periode
Driftsansvarlig på Operahuset, Erik Johannssen, er ikke fornøyd med tilstanden, og sier til Nettavisen at været har skapt problemer.

- Hele taket må stenges om de skal rengjøre nå, sier Johannssen.

- Akkurat nå er vi i en vanskelig periode. Det er for risikabelt å vaske taket nå på grunn av fare for is. Vi må vurdere været hver dag, men det blir trolig ikke noen hovedrengjøring før til våren. Det eneste vi kan gjøre nå er å fjerne lokale flekker og plukke søppel. Været i Norge er ikke slik at renholdet kan planlegges. Er det fint vær er det større behov, dårlig vær mindre behov, sier Johannssen.

Størrelsen er et problem
Hva er deres største problem med tanke på renholdet?

- Størrelsen! Det er fryktelig stort. Taket har 30.000 kvadratmeter stor gangbar flate.

- Kan dere bli flinkere med renholdsarbeidet?

- Ja, vi kan stadig bli bedre generelt sett, men det er en spesiell situasjon akkurat nå. På lørdag var det fryktelig mange mennesker her, så det har blitt verre. Er været bra, vil behovet for renhold være større enn når været er dårlig.

Driftssjefen sier at de nå jobber med en renholdsplan utover det daglige rengjøringen.

- Er du fornøyd med ressursene som er blitt tildelt renhold?

- Dette er noe jeg ikke ønsker å kommentere, svarer Johannssen.

Har ikke sjekket i det siste
Informasjonssjef Lene Jacobsen ved Det norske operahuset i Bjørvika sier til Nettavisen at hun er fornøyd med renholdsarbeidet som er gjort på taket til Operahuset.

- Jeg har ikke gått og tittet i det siste, siden jeg sitter inne, men mitt inntrykk er at det ikke er så stor forskjell enn for ett år siden. Det er lite søppel på bygget, så det virker som om folk respekterer dette stedet i forhold til andre plasser, sier Jacobsen.

Jacobsen har ikke oversikt over hvor ofte taket rengjøres, men sier det er stor differanse etter renholdsarbeiderne har vært der.

2465