RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se, så store de har blitt

SALT OG PEPPER: Bjørnungene som ble født i januar veier nå rundt 70 kilo.
SALT OG PEPPER: Bjørnungene som ble født i januar veier nå rundt 70 kilo. Foto: Stein Wilhelmsen
Sist oppdatert:
Filmstjerne-bjørnungene Salt og Pepper i Polar Zoo er ikke lenger to nusselige bamseunger.

SALANGSDALEN (Nordlys): Salt og Pepper ble født 20. januar i fjor, og er altså nå ett år og snart åtte måneder.

Da media først fikk møte de to bjørnungene Salt og Pepper i mars i fjor var de to nusselige bamseunger. Nå er de halvvoksne bjørner på rundt 70 kilo, skriver Nordlys.

Veide halvt kilo
Som nyfødte småbamser veide de bare rundt halvkiloet, men med god mat føk vekta raskt oppover.

Da man kort tid etter fødselen oppdaget at den ene av de to var en albinobjørn, fryktet man at den kunne være født med nedsatt syn og hørsel. Heldigvis har hunnbjørnen Salt kommet seg kjempebra.

- Den har det veldig bra. Vi tror at den har bitte lite grann nedsatt syn, men det tar den igjen ved å lukte, sier dyreansvarlig Stig Sletten ved Polar Zoo til Nordlys.

Publikumsyndlinger
De to sjarmtrollene ble snart publikums yndlinger i parken etter at de begynte å vise seg ute. Til tross for at de har vokst enormt fort, er de ennå for unger å regne.

- De romsterer hele dagen rundt i innhegningen sin, og er svært avhengige av hverandre. I det ville liv blir bjørnene i snitt rundt to og et halvt år før de er voksne og skiller lag fra foreldrene, forteller Sletten.

Som to unger
- Ennå oppfører de to seg som unger, koser seg og leker hele dagen. De klatrer i trærne etter mat vi plasserer der, og hopper ut i vannet med en gang eplene havner der. De er svært bevisste på at når jeg kommer, da er det som oftest mat å få. Særlig Salt stiller seg opp mot gjerdet og maser etter mat. I alder kan vi kanskje si at de har passert trassalderen, sier Stig Sletten til Nordlys.

Og hva er så framtida for de to publikumsyndlingene? Sletten sier at de skal bli gamle i dyreparken.

- Brunbjørner kan fort bli 30-35 år gamle. Som voksne kan hannen fort veie opp til 350 kilo når den går i vinterdvale, mens binna veier noe mindre.

Les flere saker i Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere