*Nettavisen* Nyheter.

Se sauebilen fra Lillesand

Foto: Custom Cars

En ullkledt Ford Transit har skapt oppstyr i Lillesand. Bilbyggerne forsikrer at sauebilen er trafikksikker.

21.05.10 12:44

«- Sauebilen er livsfarlig» var overskriften på Agderposten.no etter at Strømmestiftelsen og verkstedet Custom Cars i Lillesand presenterte det som må være Norges første ullkledte varebil.

Mener ulla nedsetter sikten
En overingeniør ved Statens vegvesen mener eierne bør være forsiktig med å ta bilen ut på veien.

- Jeg har kun sett bilen på bildene, men synes all ulla nedsetter sikten. Øynene som er festet på solskjermene bør ikke brukes, da blir det altfor dårlig sikt, uttaler overingeniør Harald Søndenaa ifølge avisa.

- Sikker og lovlig
- Bare tull. Bilen er trafikksikker, EU-godkjent og helt lovlig. Jeg oppfordrer Statens vegvesens mann til å komme og se på bilen eller ringe meg, så vi kan få oppklart dette, sier Terje Glamsland til Nettavisen, en av tre karer som står bak verkstedet Custom Cars AS.

Det var de som fikk oppdraget fra Strømmestiftelsen med å gjøre en Ford Transit om til en sau.

Uvanlig oppdrag
Glamsland forteller at customverkstedet er inne i sitt fjerde år og har oppdrag fra hele landet. Kundene spenner fra eiere av gamle amerikanske vrak som gjerne river i flere hundre tusen kroner for et glinsende dollarglis til unge rånere som bruker noen tusenlapper på sin ungdomsbil.

Men da Strømmestiftelsen kom og ønsket seg «Sauen Shaun» på hjul, måtte gutta på verkstedet virkelig ta i bruk sine kreative evner.

Brukte ulltepper
11 ulltepper fra Ikea ble kappet til for å kle bilen utvendig. Ørene er laget av plastdekket skumgummi, og tunga som henger ut av grillen er laget av gummi.

Varebilen fikk ører med eierens id-brikke i det ene, ull fra front til hekk og to øyne i form av solskjermere foran. Og særlig øynene fanget altså oppmerksomheten til biltilsynets mann.

Men Glamsland blåser av innvendingene og forklarer hvordan bilen er laget:

- Disse øynene er til å vippe opp, og da har du full sikt. Ulla hindrer heller ikke utsynet, sier han.

Skal ut på sommerturné
Og hva skal Strømmestiftelsen med sauebilen? Jo, de har tenkt å bruke den i en sommerkampanje for å verve fattigdomsbekjempere. Stiftelsen driver flere mikrofinansprosjekt der et dyr ofte er det som kan gjøre en fattig bonde selvberget. Da passet det fint med en sau.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.